MENIU

Cum comentează Boc acuzația potrivit căreia Udrea ar fi dat bani din șpagă pentru PDL

<p>Cum comentează Boc acuzația potrivit căreia Udrea ar fi dat bani din șpagă pentru PDL</p>

Fostul premier Emil Boc susține că nu este la curent cu sumele pe care le primea PDL București, în contextul în care fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, este acuzată de procurorii DNA că o parte din banii primiți din șpagă, în dosarul Gala Bute, ar fi ajuns la filiala democrat-liberală din Capitală, potrivit Ziare.com.

Boc a precizat că nu știa decât de banii înregistrați oficial.

"După cum știți, este vorba despre o organizație a unei filiale, căreia nu am cum să îi cunosc situația financiară. Nu am informații, în acest sens, pentru că nu cunosc situațiile financiare ale fiecărei filiale din România. Acestea se prezintă, la sfârșit de an, în rapoartele oficiale", a declarat Emil Boc, pentru pentru știri pe surse.ro.

Procurorii DNA au anuntat, miercuri, că au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute. Udrea este acuzată acum și de infracțiuni de spălare de bani. Deputatul este acuzat că a direcționat o parte din banii, pe care i-ar fi primit ca șpagă, către PDL pentru finanțarea unor campanii.

Elena Udrea își va petrece Paștele, în spatele gratiilor, după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au hotărât, în urmă cu o săptămână, menținerea arestului preventiv, în dosarul Gala Bute. Verdictul este final.

În arest preventiv rămân și Rudel Obreja și Tudor Breazu, iar Gheorghe Nastasia va sta, în continuare, în arest la domiciliu, decizia instanței fiind definitivă.

În dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost acuzată, inițial, de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, Elena Udrea a fost pusă sub acuzare de DNA pentru alte trei infracțiuni de luare de mită.