MENIU

Cristoiu: Traian Băsescu este singurul politician care poate să mai facă un partid serios antiPSD

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, marți seară, la Realitatea TV, că, în viziunea sa, șeful statului, Traian Băsescu, este ”singurul politician care, trecând în opoziție, poate să mai facă un partid serios antiPSD”. În acest sens, afirmă gazetarul, președintelui ”i-ar veni de minune un eșec al lui Klaus Iohannis, pentru că atunci, ar putea să formeze, în opoziție, în sfârșit, un partid cel puțin de talia PSD, în materie de organizare”.

”Eu cred că Traian Băsescu este singurul politician care, trecând în opoziție, poate să mai facă un partid serios antiPSD. Cred că ar putea să facă, are suficientă energie și am putea discuta această teză a domniei sale, că partidele, până la ora actuală, sunt niște grupări închise. E foarte greu să pătrunzi în provincie, în cercul acesta închis. Nu e o preocupare să aduci oameni noi, pentru că e o gașcă, din acest punct de vedere, are dreptate. Eu am citit tot interviul , nu cred că Traian Băsescu se va mulțumi cu postura... de ce? Elena Udrea va fi președinte și el ce va fi? Bunic? Nu, va prelua partidul și cred că trebuie să îl preia și tot acest plan al președintelui Traian Băsescu este extraordinar, cu o singură condiție: să învingă Victor Ponta la alegeri; pentru că, în momentul în care, la Cotroceni, este un lider al Opoziției, gen Klaus Iohannis, va fi mai greu să făurești un partid antiputere. Eu cred că tot ce face acum DNA nu e întâmplător. Nu cred în veci. Nu există nicăieri, în lume, procurori care sunt într-un clopot de sticlă și spun 'noi suntem cinstiți', ard dosarele, iau foc sertarele și trebuie neapărat, 'în seara aceasta, să arestam cinci inși'. Eu cred că efectele sunt două, a ce se întâmplă acum: pe de-o parte, să i se ofere lui Victor Ponta un PSD, când ajunge la Cotroceni, care e deja fezandat și nu mai are acești baroni, care ar putea să vină la el și să îl întrebe de lupta împotriva corupției, și zic, eu, de condamnarea lui Traian Băsescu. Deci, lui Victor Ponta îi trebuie un partid mai slab sau de-al lui, iar lui Traian Băsescu i-ar veni de minune un eșec al lui Klaus Iohannis, pentru că atunci, ar putea să formeze, în opoziție, în sfârșit, un partid cel puțin de talia PSD, în materie de organizare”, a declarat Ion Cristoiu.

Pe de altă parte, jurnalistul Ion Cristoiu consideră că actuala Opoziție nu este pregătită pentru guvernare și afirmă că ”o prelungire de încă patru-cinci ani, ar duce la slăbirea capitalului electoral a unei forțe de guvernare” iar și PNL și PDL se află în această situație, în viziunea gazetarului.

”Eu cred, în continuare, că e nevoie - sigur, că îi supăr pe cei din Opoziție- să mai stea puțin în Opoziție. Nu sunt pregătiți pentru guvernare. Prin 2009, vă reamintesc, al doilea mandat al lui Traian Băsescu deja a fost un mandat ușor obosit. Cred că la cinci ani sau patru ani, românii simt nevoia unei schimbări, de dragul schimbării, o prelungire de încă patru-cinci ani duce la slăbirea capitalului electoral a unei forțe de guvernare, iar și PNL și PDL sunt în această situație. Se vede că nu mai au pânzele alea. Cred că, pentru al doilea tur, Elena Udrea va anunța ca militanții ei să nu meargă la vot, pentru că, din câte am văzut la Traian Băsescu, șeful partidului, e de părere că nu e bun nici Klaus Iohannis, nici Victor Ponta. Deja, în turul întâi, dacă e o prezență mică, eu prevăd o prezență mică, nu mai există interesul ăla, nici măcar ăia 14 nu se mai adună, nu mai există conștiința de campanie electorală, pentru că aceste acțiuni ale DNA ocupă și atunci, e greu de presupus că, înafară de mașinăriile de partid, care vor scoate pe listă oamenii la vot, alții care vor spun acum în sondaje, că se duc, se vor duce. Așa se va întâmpla și în turul al doilea, cred”, a mai spus Ion Cristoiu.