MENIU

Cozmin Gușă face o scurtă radiografie a momentului, analizând evantaiul de candidați la prezidențiale și strategiile partidelor în campania electorală

Cozmin Gușă

Invitat la Prime Time News, Cozmin Gușă, analist politic și candidat independent la prezidențiale, a descris strategiile și jocurile politice pe care le fac liderii partidelor în contextul pregătirii pentru alegerile prezidențiale.

A fost deja demarată campania pentru alegerile prezidențiale și pare că liberalii au furat startul. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, și-a anunțat deja candidatura și se pregătește să plece în turneu de săptămâna viitoare. Liberalii își caută și noi aliați, negociind deja cu PMP și Forța Dreptei. Social Democrații îl atacă pe Ciucă, fiind revoltați de anunțul acestuia. PSD-iștii caută în continuare un candidat independent pe care să îl susțină, iar pe surse s-a aflat că acesta ar putea fi Remus Pricopie.

"Sunt foarte dezamăgit de nivelul campaniei. Încerc să-mi imaginez în fiecare zi fel de fel de teme pe care să le spun celor care nici nu vor să mă recunoască de fapt drept contracandidat, dar lumea pricepe bine de ce nici măcar unul singur, nici măcar George Simion, căruia i-am fost baci (cum se zice pe românește), nu îndrăznește să-mi pronunțe numele, deși eu am anunțat de vreo 3 luni. Deci sunt foarte dezamăgit de acest nivel. Prostioara asta pe care a făcut-o fosta noastră colegă de breaslă, Elena Lasconi, e ceva ce nici nu se poate comenta. 

Speculațiile că ar fi votabil de o majoritate a românilor Marcel Ciolacu sunt total nerealiste, nu se poate așa ceva; adică mergem cu gândul înapoi în 1989, când eram pe străzi cu toții, și cei care mai avem drept de vot din generația asta care a prins 1989 la maturitate în niciun caz nu l-am vota, nu vreau să spun că pe Marcel Ciolacu, dar pe unul ca Marcel Ciolacu și cred că suntem majoritari la vot, ca să vorbesc acum ca un votant, dacă din postura de candidat nu mi se permite să vorbesc", a declarat Cozmin Gușă.

Citește continuarea pe solidnews.ro.
 

Mai multe articole despre: