MENIU

Cozmin Gușă: Dacă mișcarea suveranistă se reunește, câștigă parlamentarele și prezidențialele, deci va guverna din 2025

Cozmin Gușă

Dacă mișcarea suveranistă se reunește, atunci câștigă parlamentarele și prezidențialele, deci, va guverna din 2025. Cine joacă cu PSD sau PNL e trădător sau securici. Care e contextul electoral la prezidențiale? Un editorial semnat Cozmin Gușă.

Îi avem pe Ciucă, Ciolacu, Geoană, Lasconi, plus alți câțiva care vor mai apărea, candidați de tip euro-atlantist pentru un electorat care este sub 50% sau, ca să fim indulgenți, să-l punem la 50%, este compus din naivii care mai cred că SUA sau Uniunea Europeană ar putea rezolva problemele grave ale României. Pe partea cealaltă, la electoratul suveranist, avem până acuma trei candidați: Diana Șoșoacă, George Simion, Cozmin Gușă, plus alți câțiva care s-au anunțat sau care vor apărea, hai să zicem cu indulgență, tot pentru un electorat de circa 50%, dar probabil că ceva mai mult; un electorat de tip anti-vaccinist cu siguranță și știți, anti-război, pentru pace, clar, și știți, un electorat care ar vrea să ne îndreptăm spatele noi, ca națiune, și să ne folosim atuurile de negociere pentru o viață mai bună de acum înainte. 

Țelul PSD și PNL, care guvernează și acum împreună, ar fi o finală prezidențială între candidații lor, pe 8 decembrie, după ce, în gândurile lor, ar putea să reușească un 60%, aproximativ, așa și-au propus, la 1 decembrie, de Ziua Națională a României, la parlamentare. Asta ar însemna, prieteni suveraniști, că ăștia mă ascultați, aservirea României pentru încă cel puțin 10 ani, așa cum s-a petrecut în ultimii 20 de ani sub domniile (că n-au fost mandate de președinte) lui Băsescu și Iohannis, bineînțeles, bine ținuți în frâu de către partenerul strategic, care o perioadă a stat mai mascat, nu s-a văzut că-i chiar la Washington, s-a crezut că e și la Bruxelles, până ne-am dat cu toții seama că și Bruxelles-ul e coordonat tot de la Washington.

Cum se poate combate în mod realist un asemenea scenariu sumbru? Simplu: unificarea suveraniștilor pentru parlamentare. Ce se obține? Nu se obține o simplă adiționare de scoruri, scorul lui Șoșoacă, scorul lui Simion, cu scorul lui Gușă, nu. Se obține o emulație națională, bazată pe speranță, dar și pe concretețe, și de aici se mai obține o sinergie electorală. O să explic în viitor. Se mai obține un lucru important: compatibilizarea electoratelor prezidențiabililor, celor trei pe care i-am numit aici, în eventualitatea unui tur 2 unde e nevoie de fiecare vot. 

Pentru că da, fiecare dintre cei 3 suveraniști, Șoșoacă, Simion sau Gușă, avem electorat propriu, dar avem și ceva electorat comun, care, la prezidențiale, în condițiile în care fiecare candidează separat, poate să însemne undeva între 7 și 15% pentru fiecare dintre noi. 

Citește continuarea pe solidnews.ro.

Mai multe articole despre: