MENIU

Cozmin Guşă: Budapesta are o strategie prin care să ne împiedice să sărbătorim Centenarul

În ceea ce priveşte gestul TVR de a difuza pe data de 2 ianuarie un concert care prezenta un moment trist din istoria României, consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat că "nu există scuză pentru nimeni". Acesta a mai explicat că Budapesta are o strategie prin să ne împiedice să sărbătorim Centenarul. 

"Dacă treburile nu ar fi atât de defecte în majoritatea guvernamentală şi în relaţia dintre majoritatea parlamentară şi Guvern, conducerea TVR ar fi trebuit chemată urgent la raport, şi cu nişte pedepse semnificative pentru acest gest. Asta nu se întâmplă la nicio televiziune naţională, ci ar putea fi apanajul unei televiziuni private care are diverse interese", a spus acesta, adăugând că este dreptul nostru să nu ne amintim de acele momente triste.

"Nu există scuză pentru nimeni. Dacă domnii din conducerea TVR sunt acolo ca să facă jocurile majorităţii parlamentare şi a lui Dragnea şi a prietenilor săi, ce să facem, mergem înainte. Este ruşinos, iar doamna Gradea nu are nici măcar scuza că este de puţin timp acolo. Nu cred că preşedintele TVR după ce a văzut promo-ul acela 3-4 zile pe post nu a întrebat care este programul şi sursa acestuia în zilele de 31 decembrie, 1,2 ianuarie când toată lumea se uită la TV. Este ruşinos şi intrăm în anul centenarului, culmea, extrem de nepregătiţi şi practic la cheremul unor strategii antiromâneşti care sunt trasate la Budapesta. Viktor Orban e un şovin, e un anti-român, el nu ne apreciează, iar în România prin acest partid, UDMR-ul, el îşi face treaba", a explicat Cozmin Guşă, adăugând că încă din vară a avertizat că sunt sute de milioane pe care Guvernul maghiar le-a pregătit pentru anul 2018, fonduri implicate în proiecte şoviniste şi care vor fi cheltuite cu foarte multă atenţie, conform unei strategii.

"Oricând l-ar suna Dragnea pe Orban, nu mai este responsabilitatea lui Orban, ci a lui Mihai Tudose, care dacă nu ştie trebuie să fie informat de urgenţă de aceste strategii anti-româneşti ale ungurilor, astfel încât să poată să acţioneze şi cu un colectiv de monitorizare prin care să avem contra-strategii prin care să nu se ducă la o escaladare, dar măcar să ştim la ce ne aşteptăm. Chiar să aşteptăm o lovitură de baros în cap? Aşa ceva nu e permis. Este o mare ruşine. Responsabilitatea este a lui Tudose pentru întreg anul 2008, apropo de această ofensivă împotriva sărbătorii noastre. La Budapesta s-a pus la cale o ofensivă care să ne impiedice pe noi să ne sărbătorim Centenarul, clar, asta se ştie. Toţi ştiu acest lucru, de la SRI, la SIE şi alte servicii de informaţii. Ce facem, stăm pasivi sau acţionăm?", a mai spus Cozmin Guşă.

Mai multe articole despre:
Ungaria Cozmin Guşă Centenar