MENIU

Costel Alexe a primit aviz negativ de la parlamentari: ”Nu au înțeles ce poate să facă un ministru în beneficiul lor”

Costel Alexe, propus pentru a doua oară în funcția de ministru al Mediului, a declarat, luni, după ce a primit aviz negativ de la parlamentari în urma audierii în comisiile de specialitate din Parlament, că aleșii „nu au înțeles că poate face un ministru în beneficiul lor”.

„Cred că a fost un bun prilej, având în vedere cât a durat audierea, ca parlamentarii să afle ce haos am găsit și eu le-am prezentat ce am făcut și voi face. Nu au înțeles ce poate face un ministru în beneficiul lor”, a spus Costel Alexe.

Comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului au avizat negativ, luni, propunerea lui Costel Alexe pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, în Guvernul Ludovic Orban II.

Astfel, membrii Comisiei pentru Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor, respectiv cei din Comisia pentru Mediu şi Comisia pentru Ape, Păduri, Pescuit şi Fond cinegetic din Senat s-au exprimat "împotrivă" cu 17 voturi, "pentru" cu 15 voturi, respectiv o abţinere în ceea ce priveşte validarea lui Alexe.

Declarațiile ministrului din timpul audierilor

”Nu a contat oră din zi sau din noapte să nu fiu la dispoziția dvs. sau a primarilor.

Guvernele anterioare au mimat mai mult interesul față de mediu decât au făcut. Am găsit 12 proceduri de infringement, multe de preinfringement și foarte multe scrisori. Aproape în fiecare domeniu aveam cel puțin o procedură de infringement. Săptămâna trecută a venit și a 13-a procedură.

Dacă vrem să rezolvăm problemele, indiferent de culoarea politică va trebui să avem o colaborare foarte bună cu Comisia Europeană.

Din noiembrie 2016 a început corespondența cu CE pentru păduri. Comisia Europeană, în acești 3 ani, și-a pierdut răbdarea față de Executivul de la București. Indiferent cine va forma Guvernul, va trebui să fim mai credibili în fața Comisiei Europene”, au fost primele declarații ale ministrului propus.

"Nu mă aşteptam chiar după trei luni de zile să vin din nou în faţa dumneavoastră în cadrul comisiilor reunite pentru audieri, dar nici nu pot să vă ascund sentimentul că e o bucurie să ne revedem. V-am prezentat prima dată planul meu pentru mediul din România şi rămân consecvent şi vă spun sincer că aceasta este singura formă în care putem să ajungem la un rezultat real.

Pentru mine, nu a contat oră din zi sau din noapte să nu fiu la dispoziţia dumneavoastră sau a primarilor din ţară pe problematicile de mediu pe care le au sau cu care se confruntă. Şi dumneavoastră ştiţi, la fel ca şi mine, că mediul înseamnă viaţa. M-am bucurat că în aceste trei luni de zile am avut posibilitatea să redeschidem multe din acele teme de mediu care, în ultimii ani, au fost ţinute la sertar sau nu au constituit priorităţi pentru cei care au condus acest minister şi, evident, pentru guvernele anterioare. Îmi asum cu toată răspunderea să spun că au mimat mai mult interesul faţă de mediu faţă decât au făcut", a spus Alexe.