MENIU

Corina Crețu, avizată pozitiv de comisia REGI din Parlamentul European

Corina Creţu a primit, miercuri, aviz pozitiv din partea Comisiei REGI pentru a ocupa postul de comisar pentru Politică Regională, în urma audierilor care au durat aproape trei ore şi jumătate, anunță Mediafax. 

Avizul are forma unei scrisori cu recomandări, care va fi transmisă preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz.

”Astăzi am prezentat, în faţa colegilor eurodeputaţi din Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, viziunea mea pentru următori 5 ani în calitate de Comisar desemnat pentru Politică Regională.
A fost o dezbatere intensă, care a durat peste 3 ore, însă care a adus în discuţie teme extrem de importante”, a declarat Corina Crețu, într-o postare pe pagina personală pe Facebook.

Audierile comisarilor desemnaţi se încheie pe 7 octombrie şi, dacă toţi primesc aviz pozitiv, votul în plen pentru viitoarea Comisie va avea loc pe 22 octombrie.

 

REVELAȚIA Corinei Crețu, la audieri: Trebuie să MUNCESC în următorii 7 ani

 
Comisarul desemnat pentru Politică Regională, Corina Creţu, declara, miercuri, după audieri, că a fost o dezbatere "foarte constructivă", precizând că, dacă va primi postul, este pregătită să muncească în următorii şapte ani.
"A fost o dezbatere foarte constructivă despre viitorul politicii de coeziune în UE. Cred că e foarte important că am avut un astfel de schimb de păreri în cele trei ore despre politica de coeziune şi despre cum putem contribui la programul preşedintelui ales Juncker privind creşterea economică, a locurilor de muncă, despre cum putem îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale oamenilor, ale celor dezavantajaţi, al tuturor europenilor prin intermediul fondurilor de coeziune şi structurale", a declarat Corin Crețu, după audieri.
 
 

Corina Crețu, audiată în Parlamentul UE: Rolul nostru e de a ajuta, nu de a penaliza statele membre

 

Corina Creţu a declarat, miercuri, la audierile în PE, că este "un susţinător" al strategiilor macroregionale, întrucât ele "încurajează statele membre să lucreze împreună", dar a precizat că iniţiativa privind aceste strategii trebuie să vină de la state. În ceea ce priveşte competenţele generale şi motivaţia, Corina Creţu a precizat că în ultimii 14 ani s-a ocupat de chestiuni europene, iar această experienţă a ajutat-o să dobândească "o bună cunoaştere" a instituţiilor europene şi a metodelor lor de lucru.