MENIU

Cioloş, despre renunţarea la alegerea primarilor în 2 tururi: Nu era susţinere în Parlament

Premierul Dacian Ciloloş a declarat joi seară, la televiziunea online Unde.Tv, că a scos din planul de guvernare propunerea ca primarii să fie aleşi în două tururi, după ce a constat că nu exista în Parlament o susţinere majoritară pentru acest proiect.

Întrebat dacă nu crede că trebuie schiumbate de urgenţă legile elctorale astfel incât primarii să fie aleşi în două tururi în sistem majoritarist, Cioloş a explicat:

"Sunt de acord cu dvs şi asta a fost şi propunerea mea de a veni  cu reformă, dar cum este un Guvern independent, nu are un partid politic în spate. Am măsurat şi posibilitatea cu propunerea de modificare şi concluzia a fost că  nu există o susţinere majoritară pentru un astfel de proiect". 

Premierul a punctat că a decis ca în mandatul de un an de zile pe care îl are să să concentreze pe reforma adminsitativă: 

Şi am decis ca în acest scurt timp să vin mai degrabă cu un plan de reformă administrativă a statului. De aceea mi se pare foarte important sa facem asta. Neavand instrumentul politic sa schimb legea elecorala, cred ca putem veni pe partea de reformă adminsitativă".