MENIU

Cioloș, la Ambasada Franței: Ce nu te distruge te face mai puternic.Asta se va întâmpla și cu Franța

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a mers, duminică seară, la Ambasada Franței, în semn de omagiu pentru victimele atentatelor de la Paris și solidaritate cu poporul francez și a semnat în cartea de condoleanțe, potrivit Realitatea TV. 

"Cred că ceea ce este cel mai important sau ceea ce Europa emană cel mai important, în lume, e vorba de valorile democrației de a pune omul și libertatea lui în centru. Cred că Europa a demonstrat, având chiar exemplul Franței istoric, că niciodată teroarea și ura nu pot să construiască și tocmai pentru că nu pot să construiască nu pot fi durabile. Sunt momente grele pentru poporul francez. Atunci când îți pierzi în masă semeni, oameni din jur care pier nevinovat e greu la început să treci peste acestea, dar ceea ce nu te distruge te face mai puternic și sunt sigur că se va întâmpla și cu Franța asta. Faptul de a fi solidar e o reacție, dar nu e suficientă. Trebuie să construim în continuare pe valori legate de iubire, înțelegere, fermitate și a demonstra că la noi acasă aceste valori ne pot permite să ne construim în continuare societatea", a declarat Dacian Cioloș.

Întrebat dacă este periculos pentru români să călătorească în Franța, în acest moment, premierul desemnat a răspuns:

"Nu cred că e mai periculos pentru români ca și pentru alții și sunt convins că autoritățile franceze vor lua măsurile cele mai adaptate pentru ca atât cetățenii francezi, cât și ceilalți care călătoresc acolo să nu fie puși în pericol. Franța are nevoie de solidaritate, dar și de susținere și sunt convins că o va găsi în interiorul Uniunii Europene".

Duminică, sute de oameni au stat la coadă, la Ambasada Franței, pentru a semna în cartea de condoleanţe în semn de solidaritate cu poporul francez. Printre ei, şi politicieni care au dorit să transmită, pe lângă regretul pentru vieţile pierdute, şi revolta faţă de cei care vor să semene teroare în Europa şi nu numai.

Mai multe articole despre:
Dacian Cioloş Ambasada Franţei