MENIU

SURSE: Ciolacu își va anunța CANDIDATURA la prezidențiale astăzi. Zi cu miză uriașă

Ciolacu își va anunța CANDIDATURA la prezidențiale astăzi - SURSE

Potrivit unor surse, Marcel Ciolacu urmează să-și anunțe în mod oficial candidatura la alegerile prezidențiale, astăzi. Premierul României își va comunica decizia în cursul zilei de astăzi la ședința Consiliului Național al PSD. 

UPDATE 

Întrebat, vineri, înainte de şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD, dacă îşi va anunţa colegii în legătură cu o candidatură la alegerile prezidenţiale, Marcel Ciolacu a răspuns: „O să fie o discuţie, cum e normal”.

În ședința de vineri a Consiliului Național, vor fi aprobate condițiile pentru alegerea conducerii la Congresul PSD din 24 august, Ciolacu spunând că va candida pentru a fi ales „cu o echipă”.

„Am intrat în zona statutară. Astăzi aprobăm care sunt condiţiile să te înscrii, care sunt condiţiile pentru partid, cum mergem cu moţiune la candidaturile în interiorul partidului. O să vin cu o echipă. Normal că doresc şi schimbări în această echipă, de aceea am şi dorit să o extindem cu încă patru vicepreşedinţi pe domenii, fiindcă au trecut două rânduri de alegeri, alegerile locale şi europarlamentare. E normal să ţin cont de acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

El a mai fost întrebat dacă ar putea exista o schimbare de regulament în PSD, astfel încât în cursa internă să se înscrie şi candidaţi independenţi.

„A fost o discuţie în interior, am avut cu colegii mei această discuţie. Cu toţi am lăsat această portiţă deschisă, până în acest moment, şi am intrat pe ultima sută, nu a existat nicio solicitare a unui candidat independent să candideze din partea Partidului Social-Democrat”, a mai spus liderul PSD.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Candidatura lui Marcel Ciolacu ar trebui să fie validată la Congresul programat în data de 24 august. Premierul rămăsese ultimul dintre liderii marilor partide care nu și-a făcut cunoscută intenția de a intra în cursa pentru prezidențiale în mod oficial.

Liderul PSD ar putea candidata împotriva lui Nicolae Ciucă, George Simion, Elenei Lasconi și a lui Cozmin Gușă. Mircea Geoană și-a intensificat acțiunile de campanie în ultimele luni și a dat de înțeles că ar participa în calitate de candidat independent. 

Mai multe articole despre:
ciolacu candidatura ciolacu prezidentiale