Cine sunt deputații care vor vota moțiunea de cenzură a PNL
Numărul deputaților care au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură a PNL crește de la o oră la alta. Până în prezent, din cadrul PSD, și-au anunțat susținerea deputații Gheorghe Roman și Marian Avram, membru în Comisia pentru Agricultură a Camerei, iar din rândul celor neafiliați: Virgil Guran, Paul Dumbrăvanu, Mihaela Stoica, Petru Movilă, Viorel Blăjuț, Romeo Rădulescu. Totodată, deputatul independent, Remus Cernea, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că va vota moțiunea de cenzură a liberalilor.
„Anunţ pe această cale că am luat decizia de a vota moţiunea de cenzură iniţiată de Partidului Naţional Liberal deoarece consider că dreptul la vot este indispensabil într-o democraţie veritabilă. Eu am primit un vot din partea cetăţenilor pentru a le respecta şi promova drepturile fundamentale, iar prin decizia luată astăzi rămân fidel mandatului încredinţat de alegătorii mei", precizează Marian Avram, potrivit B1TV.
Totodată, deputatul Gheorghe Roman a anunţat, joi, pe pagina sa de Facebook, că a demisionat din PSD şi că va susţine moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, care va fi discutată vineri în Parlament.
La rândul lor, Virgil Guran și Paul Dumbrăvanu, deputați de Prahova, susțin moțiunea liberalilor. Aceștia au făcut parte din PNL până în septembrie 2014, când au devenit independenți. Au fost membri ai grupului PNL până în septembrie 2014, apoi al grupului PC-PLR până în februarie anul acesta, iar ulterior au devenit neafiliați, potrivit HotNews.ro.
Dumbrăvanu a făcut acest anunț însoțit de o postare pe Facebook:
"Moțiunea de cenzură. Un exercițiu de lașitate al liderilor. PSD-UNPR decid să își țină parlamentarii în bancă. Pe când o botniță? Există oare o umilință mai mare pentru acești aleși ? Ei au fost aleși uninominal în 2012 să își exprime un punct de vedere în Parlament, NU să stea în bancă degeaba. Deci partidul a decis. L'etat, c'est moi. Această atitudine spune foarte multe despre frica de libertate, așa cum o expune Fromm", scrie Dumbrăvanu.
Ce șanse are moțiunea de cenzură a PNL. Câte voturi le mai trebuie pentru a-l da jos pe Ponta
Mihael Stoica, membra în PDL până în aprilie 2013 și apoi, deputat independent, afirmă, tot într-un comunicat transmis de PNL:
"Voi vota, mâine, moțiunea de cenzură inițiată de PNL pentru a sancționa, astfel, Guvernul PSD și pe premierul Victor Ponta pentru blocarea dreptului fundamental la vot al românilor, atât în străinătate, cât și în țară, refuzând să organizeze alegeri parțiale. Totodată, mâine voi sancționa, prin votul meu, atitudinea represivă pe care PSD și premierul Victor Ponta o manifestă față de Justiție. Blocarea Justiției de către Victor Ponta și PSD, în Parlament, trebuie să înceteze.
În al treilea rând, mâine voi sancționa, votând moțiunea de cenzură, și jignirile pe care un ministru al Guvernului PSD, respectiv Ioan Rus, le-a adus celor trei milioane de romani plecați în străinătate, dar și sotiilor și copiilor lor rămași în țară. Ioan Rus și șeful său, Victor Ponta, au aceeași atitudine ostilă față de românii din străinătate, pe care nu s-au sfiit să o declare și public. Ioan Rus a plecat azi. Mâine trebuie să plece și Victor Ponta."
Totodată, deputatul independent, Remus Cernea, a anunțat, joi, pe Facebook, că va vota moțiunea de cenzură a PNL "privind modul deplorabil în care Guvernul PSD nu a respectat dreptul la vot al cetățenilor români, din străinătate, la alegerile prezidențiale din toamna anului trecut". Totodată, Remus Cernea a subliniat faptul că votul său "este unul de blam și față de atitudinea refractară a PNL privind reforma electorală și propunerile societății civile pentru a avea o reală competiție la alegerile de anul viitor".
"Mâine, voi vota moțiunea de cenzură privind modul deplorabil în care Guvernul PSD nu a respectat dreptul la vot al cetățenilor români din străinătate la alegerile prezidențiale, din toamna anului trecut.
În același timp, votul meu este unul de blam și față de atitudinea refractară a PNL privind reforma electorală și propunerile societății civile pentru a avea o reală competiție la alegerile de anul viitor. În cele din urmă, PSD și PNL au reconfigurat legislația electorală, într-un sens care să le maximizeze șansele pentru a obține toate sau aproape toate mandatele de parlamentari, primari și consilieri locali. Șansele unor noi partide vor fi foarte mici.
Decizia majorității parlamentare de a-i ține pe deputați și senatori în bănci, fără să voteze, mi se pare, de asemenea, una lipsită de demnitate", a scris Remus Cernea, pe pagina sa de Facebook.