MENIU

Chemați la raport. Ce miniștri sunt așteptați la comisiile de specialitate din Parlament

<p>Şase cereri de la DNA, &icirc;n cinci săptăm&acirc;ni. M&acirc;ine are loc audiera lui Cristian Rizea</p>

Maratonul audierii miniştrilor în Parlament continuă. După audierea ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș - Cadariu, cu privire la situația bebelușilor cu sindrom hemolitic - uremic, internați la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, astăzi sunt așteptați în Parlament ministrul Energiei și cel al Fondurilor Europene, precum și ministrul Educaţiei, potrivit Realitatea TV.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, și cel al Fondurilor Europene, Aura Răducu, sunt așteptaţi la comisiile de specialitate din Parlament, iar ministrul Educației, Adrian Curaj, va vorbi astăzi, începând cu ora 16,00, în Plenul Camerei Deputaților.

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor o va audia pe Aura Răducu. În cadrul audierii vor fi abordate aspecte ce ţin de stadiul absorbţiei fondurilor europene, situaţia alocărilor pentru exerciţiul bugetar 2014-2020, stadiul proiectelor fazate, precum şi a celor prefinanţate.

Comisia pentru transporturi şi energie şi Comisia pentru dezvoltare şi strategie economică vor organiza o şedinţă comună cu participarea ministrului energiei, domnul Victor Grigorescu. Temele supuse dezbaterilor vor fi: Strategia Energetică a României; ·Situaţia actuală a sectorului producţiei energiei pe bază de cărbune (Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia); Situaţia actuală a certificatelor verzi. NOTĂ în atenţia redacţiilor: - Oportunităţi de imagine pentru presă la începutul şedinţei. 

Totodată, la solicitarea grupului parlamentar al PNL, în plenul Camerei Deputaților, la "Ora Guvernului", va avea loc o dezbatere politică cu cu tema “Situaţia din învăţământul românesc”, la care este așteptat Adrian Curaj.

"România este țara în care educația nu a constituit o prioritate națională nici până în acest moment, este țara în care nu s-a putut asigura învățământul gratuit pentru toți elevii, precum și accesul egal la învățătură, racordarea reală a sistemului de educație la piața muncii, iar 6% din PIB pentru educație rămâne în continuare o provocare pentru sistemul național de învățământ", se arată în solicitarea PNL, înaintată Biroului permanent al Camerei Deputaților, potrivit Agerpres.

Concret, PNL solicită prezența ministrului Educației, Adrian Curaj, pentru a explica poziția MENCȘ privind asigurarea condițiilor legale, financiare și umane pentru cuprinderea tinerilor în sistemul de învățământ profesional, situația privind planurile cadru, programele școlare și licitațiile pentru manualele școlare.

Reamintim că ministrul Sănătății, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost chemat, pe 17 februarie, în Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaţilor, pentru a fi audiat cu privire la situaţia copiilor internaţi la Spitalul "Marie Curie" diagnosticaţi cu sindromul hemolitic-uremic, potrivit Mediafax.