MENIU

Cătălin Predoiu: Justiţia din Moldova are o şansă unică să arate că este independentă

<p>Cătălin Predoiu: Justiţia din Moldova are o şansă unică să arate că este independentă</p>

Cătălin Predoiu, fostul ministru al Justiţiei, a afirmat în cadrul emisiunii Realitatea TV "Jocuri de Putere" că în Republica Moldova există o politizare a justiţie, însă magistraţii au acum o şansă unică.

"Sălile de tribunal nu sunt suficiente pentru a avea justiţie", a spus Cătălin Predoiu, explicând că în Republica Moldova al doilea pas este mai greu, întrucât este un pas gândit.

"Funcţiile în justiţia din Moldova sunt împărţile politic. Am un mesaj către magistraţii moldoveni: rupeţi acest lanţuri, arătaţi că sunteţi independeţi. Aveţi o şansă unică", a explicat fostul ministru al Justiţiei.

Acesta a declarat că magistraţii din Republica Moldova au o şansă extraordinară şi dacă au curajul de a judeca independent s-ar putea să avem de a face şi acolo cu o lume nouă.

"În România, lucrurile stau mai bine decât în Moldova pentru că am avut parte de ajutoare externe de la partenerii europeni, de la partenerii euro-atlantici", a mai spus Cătălin Predoiu.

"România este încă departe de ceea ce am putea fi: avem capacitatea de a juca un rol pe scena internaţională, dacă la conducerea ţării am avea oameni care să fie conştienţi de această capacitate", a mai spus Cătălin Predoiu, explicând că integrarea României în structurile europene şi euro-atlantice ne-au ajutat foarte mult să progresăm. "Ar fi fost mai greu, mult mai greu, fără partenerii noştrii externi",  a detaliat fost ministru al Justiţiei. 

Mai multe articole despre:
justiţie Republica Moldova Cătălin Predoiu