MENIU

Cât câştigă, pe lângă salariul de bugetar, oamenii de încredere ai lui Victor Ponta

Oamenii de încredere ai premierului Victor Ponta nu trăiesc doar din salariu! Angajaţii cu funcţii cheie de la Guvern primesc poziţii bine remunerate în consilii de administraţie şi comisii de privatizare ale unor companii de stat. În topul celor mai bine plătiţi subordonaţi ai lui Victor Ponta se află şeful Cancelariei Primului Ministru şi cel al Secretariatului General al Guvernului. Cei doi au primit anul trecut câte 55 de mii de euro fiecare pentru că au reprezentat Guvernul în structurile de conducere ale băncii de import - export a României, Eximbank.

Oamenii lui Victor Ponta nu trăiesc din leafa de la Guvern! Care, şi aceea, a fost majorată de la 1 august pentru cei doi salariaţi cheie de la Palatul Victoria. Este vorba despre şeful Cancelariei Primului Ministru, Vlad Stoica, şi şeful SGG Ioan Morar. Cei doi au încasat anul trecut, pe lângă salariu, şi indemnizaţii pentru că au reprezentat statul în consiliile de administraţie ale băncii de import-export a României. Câte 247 de mii de lei fiecare, adică echivalentul a 55 de mii de euro!

Dacă până nu demult Vlad Stoica avea un salariu de 5.361 de lei net, de la 1 august încasează 13.365 lei net, în urma Ordonanţei prin care au fost majorate salariile demnitarilor. Tragând linie, şeful Cancelariei lui Victor Ponta încasează lunar echivalentul a peste 7.500 de euro. Stoica a fost audiat la DNA ca martor în dosarul în care fostul preşedinte al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, este acuzat de trafic de influenţă.

Geanina Puşcaşu! A fost consiliera Dacianei Sârbu la Bruxelles, după care a fost angajată de Victor Ponta la Guvern, pe post de consilier de stat. Anul trecut a încasat, pe lângă salariu, 90.343 de lei pentru că a reprezentat statul la Fondul de Contragarantare pentru IMM-uri.

Bonusuri mari şi la Secretariatul General al Guvernului! Andrei Rizoiu, secretar de stat la SGG, reprezintă statul şi în patru consilii de administraţie sau comisii de privatizare, printre care Electrica SA şi Transgaz. Astfel, pe lângă salariu a încasat echivalentul a 38 de mii de euro în 2014. Potrivit publicaţiei "Revista 22", Rizoiu a fost asistent manager la Mandarine Production SRL, firmă la care a deţinut acţiuni şi Daciana Sârbu.

Pe lista de la SGG o găsim şi pe Ana Maria Lambru, devenită celebră după aventura cu Mihail Bălăşescu, liberalul care ar fi fost ucis de socrul său. Pe lângă salariul de secretar general al Guvernului, tânăra a încasat 28 de mii de lei în 2014 pentru că a reprezentat Guvernul la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.