MENIU

Boc, acuzații grave: Ar fi semnat "ca primar" autorizații de construire pe când era premier

Corpul de control al prim-ministrului Victor Ponta a emis, de curând, un raport privind activitatea Inspectoratului Județean în Construcții Cluj, în care se arată că, în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Emil Boc ar fi semnat, pe vremea când era premier, în decursul a șapte zile (chiar după ce și-a dat demisia din funcția de primar) nu mai puțin de 57 de autorizații de construire.

Potrivit Corpului de control al premierului, Emil Boc ar fi semnat o parte din aceste acte, iar restul autorizațiilor de construire ar fi fost semnate de o persoană necunoscută, dar în stilul de semnătură al fostului premier, informează ZiardeCluj.ro.

Mai exact, pentru o perioadă de șapte zile, la începutul anului 2009, municipiul Cluj-Napoca nu a avut primar, după ce Emil Boc părăsise această funcție, iar membrii Consiliului Local încă nu îl validaseră, în locul acestuia, pe fostul viceprimar, Sorin Apostu. Cu toate acestea, în acele șapte zile în care în fruntea celui mai mare oraș din Transilvania nu se afla niciun primar, ar fi fost fost eliberate 57 de autorizații de construire. Pe actele respective s-ar afla semnătura lui Emil Boc și a altor persoane, care ar fi semnat în numele și pentru Emil Boc.

Dacă acuzația se dovedește a fi reală, atunci vorbim de o faptă penală, întrucât infractiunea de uzurpare de calități oficiale se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani sau cu amendă.