MENIU

Bătaie în primăria din Toplița. Primarul ales, băgat în spital, cu mâna ruptă: „M-a lovit în faţă de m-a trântit la pământ!”

Primarul ales al municipiului Topliţa, Sebastian Buzilă (PNL), a ajuns, marţi, la spital după o altercație cu arhitectul-şef al primăriei, Cotfas Mihai Cristian.

Buzilă, care încă e consilier local, a declarat că scandalul a izbucnit de la schimbarea organigramei instituţiei și desființarea mai multe posturi de şef-serviciu. Cotfas nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere, iar primarul încă în funcţie, Dumitru Olariu (PSD), a dat vina mai mult pe Sebastian Buzilă: „Eu nu sunt de acord cu agresivitatea, nici fizică şi nici verbală, dar Buzilă a găsit ceea ce a căutat”.

Primarul ales din Toplița, agresat de arhitectul-șef al primăriei
„Eu acum mă aflu în salvare şi mă îndrept către Spitalul din Miercurea Ciuc pentru o operaţie la mâna dreaptă. Am o fractură la mână, cu deplasare. Discuţia a pornit de la o şedinţă a Consiliului Local, care a avut loc cu ceva timp în urmă, în care s-a modificat organigrama primăriei şi s-au desfiinţat mai multe posturi de şef-serviciu, printre care şi cel de la Resurse Umane, care, după părerea mea, nu se justifică.

Soţul şefei de la Resurse Umane, care este arhitect şef al Primăriei Topliţa, s-a supărat şi azi ne-am întâlnit pe holul primăriei, unde am avut un schimb de replici pe această temă. (…) M-a lovit în faţă de m-a trântit la pământ, iar în cădere mi-am rupt mâna dreaptă chiar deasupra încheieturii. (…) Ăsta a fost argumentul său final. Nu am crezut că se poate întâmpla aşa ceva. Am sunat la 112, poliţia va face cercetări, vă daţi seama că nu am să las lucrurile aşa”, a declarat, pentru Agerpres, primarul ales Sebastian Buzilă.

Primarul în funcție: Buzilă a găsit ce a căutat

Primarul încă în funcţie, Dumitru Olariu, a spus că și Buzilă are partea sa de vină deoarece dă dovadă de exces de zel și aroganță.

„Eu am fost pe teren de dimineaţă şi am aflat de incident în jurul orei 9,00. Când am intrat în primărie, tocmai ieşea poliţia din curte. Nu am discutat cu niciunul dintre ei, dar ceea ce pot să vă spun, şi nu mă ascund, e că Buzilă dă dovadă de exces de zel şi aroganţă de când a ieşit primar. Şi-a intrat în atribuţii foarte repede, intră prin birouri şi ameninţă pe toată lumea. (…) După părerea mea sunt nişte chestiuni personale. După ce a modificat organigrama, cu majoritatea pe care o are în Consiliul Local, a lăsat-o pe soţia domnului Cotfas fără funcţie. S-au întâlnit pe hol şi asta s-a întâmplat. (…) Eu nu sunt de acord cu agresivitatea, nici fizică şi nici verbală, dar Buzilă a găsit ceea ce a căutat”, a declarat, pentru Agerpres, Dumitru Olariu.

Poliția Harghita a anunțat că face cercetări în acest caz.