MENIU

Băsescu: Tata socru va fi un propagandist în favoarea lui Ponta în interiorul BOR

Băsescu: Tata socru va fi un propagandist în favoarea lui Ponta în interiorul BOR

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi, că Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, are o influenţă "formidabilă" în rândul clerului şi, ca urmare, neavând "decenţa" să "nu se bage" în campania electorală, va fi un "propagandist" în favoarea lui Ponta în interiorul Bisericii Ortodoxe.

"În situaţia în care pierde Preşedinţia României, rămâne prim-ministru. (...) Cum credeţi că PSD ar avea curaj să pună în mâna viitorului preşedinte - care nu e PSD - mandatul de prim-ministru? Deci Ponta rămâne prim-ministru", a spus Băsescu la B1TV.

Întrebat dacă Biserica Ortodoxă Română s-ar putea implica într-o formă sau alta în campania electorală, Băsescu a răspuns: "Nu putem să nu luăm de bune comunicatele oficiale ale BOR, care spune că va fi neutră".

"Dar ţineţi cont că tata socru are o influenţă formidabilă în rândul clerului - a fost şef de seminar, ce Dumnezeu a fost - şi nu are nici decenţa să nu se bage. Deci tata socru va fi un propagandist în favoarea lui Victor Ponta în interiorul BOR", a adăugat Băsescu, la B1 TV.