MENIU

Băsescu: Nu am o problemă cu Niţu, pentru mine e ca apa sfinţită

Băsescu: Nu am o problemă cu Niţu, pentru mine e ca apa sfinţită

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la B1TV, că nu are o problemă cu procurorul general, Tiberiu Niţu, dar va reacţiona atunci când acesta va face "trăznăi" precum cea a numirii unor procurori care erau clienţi politici.

"Cu Niţu n-am o problemă, cred că n-are el înţelegerea funcţiei pe care o deţine, pentru că eu n-o să-l sun niciodată pentru vreun dosar, dar când o sa facă trăznăi, de genul numirii cu delegaţie a unor procurori care sunt clienţi politici, la aia o să reacţionez întotdeauna, pentru că e obligaţia mea constituţională", a spus preşedintele Traian Băsescu, întrebat dacă este mulţumit de activitatea Procurorului General.

"Altfel pentru mine e ca apa sfinţită. E asumat de premier, e revoluţionar", a mai spus Traian Băsescu.

Referitor la schimbările făcute de Niţu, Băsescu a spus că le-a făcut "pe presiune politică". Totodată, preşedintele s-a declarat dezamăgit de faptul că Tiberiu Niţu şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, i-au promis că vor face modificări la Codul de Procedură Penală, dar nu le-au mai făcut.

"Pe mine m-a dezamăgit cumplit faptul că discutasem pe 6 ianuarie, la bilanţul CSM, modificările care sunt necesare înainte de intrarea în vigoare a Codurilor şi a spus şi domnul Niţu, a spus şi domnul ministru Cazanciuc că se vor face şi nu le-au mai făcut. Iată, pentru ASF au putut să treacă într-o noapte o Ordonanţă de Urgenţă. Pentru justiţie n-au găsit resursele de voinţă politică să corecteze nişte erori din Codul de procedură", a subliniat şeful statului.

Referitor la o declaraţie a lui Niţu privind dosarele din sertare, Băsescu a spus: "Da, să le scoată din sertare, dacă sunt în sertare, şi să le dea drumul".

Pe de altă parte, Traian Băsescu a glumit, comparând opulenţa din casa fostului procuror general al Ucrainei cu averea lui Tiberiu Niţu.

"M-a şocat ce era la Procurorul general care nu era într-o casă a Procurorului general al Ucrainei, era într-o casă a lui (...) La noi, Niţu are doar o bucată de pământ, ca revoluţionar", a spus Băsescu, râzând.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu preşedinte procuror Tiberiu Niţu