MENIU

Băsescu: Dacă Rusia intră militar în Ucraina, situaţia de securitate a României nu s-ar schimba

Băsescu: Dacă Rusia intră militar în Ucraina, situaţia de securitate a României nu s-ar schimba / Foto: MEDIAFAX

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de ProTV, că situaţia de securitate a României nu s-ar schimba dacă Rusia ar intra militar în Ucraina, menţionând că graniţele ţării sunt sigure, iar Federaţia Rusă nu îşi doreşte un conflict cu un stat NATO.

Preşedintele a declarat că este vorba despre situaţia de securitate a României, care nu este afectată în analiza făcută de ţara noastră.

"Rusia în niciun caz nu îşi propune un conflict cu un stat membru NATO, categoric, România nu este o ţintă a unei eventuale agresiuni a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei", a precizat şeful statului.

El a menţionat că mesajul se sâmbătă seară a fost foarte clar dat pentru a preveni agitaţii iunutile în România, de genul "să ne şi vedem în război".

"Nu va fi cazul, din punctul de vedere securitate, frontierele României sunt certe, garantate şi asigurate", a spus Traian Băsescu.

România nu este afectată direct de situaţia din Ucraina, nu există riscuri imediate la adresa securităţii naţionale şi nu a ridicat gradul de alertă al structurilor de securitate naţională, potrivit concluziilor şedinţei de lucru convocată, sâmbătă seară, la Cotroceni, de către şeful statului.