MENIU

Băsescu atacă Parlamentul pe tema avizării arestărilor: Să corecteze incidentul cu TEODORESCU!

Președintele Traian Băsescu a criticat Parlementul pentru votul de ieri, de neincuviințare a avizului de arestare preventivă pentru deputatul Catalin Teodrescu. Șeful statului a transmis legislativului să corecteze acest incident, precizând că raportul MCV este strâns legat și de activitatea Parlamentului. 

”Aş aborda şi un element de satisfacţie. Am mai facut-o o dată. Modul cum Parlamentul a avizat arestările şi începerile de urmărire penală. Sper ca incidentul să fie rezolvat de ieri cu Cătălin Teodorescu.  S-au creat premise ca raportul MCV din ianuarie să fie bun. Avem toate şansele. Ştiu foarte bine care sunt evaluările.Parlamentul era problema şi au rezolvat-o în cea mai mare parte. Ieri a făcut un pas în spate. Să găsească să corecteze”, a mai declarat Traian Băsescu la Cotroceni. 

Cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu nu a întrunit, miercuri, numărul de voturi pentru aprobare, rezultatul votului indicând 146 de opţiuni favorabile. Potrivit procesului verbal prezentat în plen de secretarul Camerei Marcel Ciolacu, numărul deputaţilor prezenţi a fost de 292, 146 din voturile valabil exprimate fiind "pentru" şi 101 "împotrivă".