MENIU

AVION PRĂBUŞIT. Antonescu: La partid urmează o EVALUARE. STROE, COMUNICARE CATASTROFALĂ

AVION PRĂBUŞIT. Antonescu: La partid urmează o EVALUARE. STROE, COMUNICARE CATASTROFALĂ / Foto: MEDIAFAX

ACCIDENT AVION. AVION MEDICAL PRĂBUŞIT. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, că, în zilele următoare, în partid urmează să se facă "o evaluare", necesară în urma proastei gestionări a tragicului ACCIDENT AVIATIC în care şi-au pierdut viaţa doi oameni, iar alţi cinci au fost răniţi. Radu Stroe este un exemplu de "comunicare catastrofală, de natură să stârnească revoltă", a spus liderul liberal, care a asigurat că va propune, în partid, "măsuri radicale".

ACCIDENT AVION. AVION MEDICAL PRĂBUŞIT. "Categoric nu avem cum să fim mulţumiţi (de modul în care a fost gestionat evenimentul, n.r.) pentru că este vorba de o tragedie. Dacă acţiunea autorităţilor ar fi fost una pe măsura responsabilităţilor, tot am fi suferit cu toţii în această emoţie publică firească pe care o împărtăşesc cu atât mai mult cu cât pe una dintre victime, pe ADRIAN IOVAN, am cunoscut-o personal, am zburat împreună... Nu sunt mulţumit de reacţia autorităţilor, aşa cum cred că nimeni nu e mulţumit şi aştept în continuare verificări", a spus liderul PNL Crin Antonescu, la Realitatea TV, într-o intervenţie în Prime Time News.

ACCIDENT AVION. AVION MEDICAL PRĂBUŞIT. Solicitat să comenteze reacţia ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, cea care a declarat jurnaliştilor, sec, că s-a prezentat la sediul MAI, miercuri seara, "cu treabă", Antonescu a declarat: "Sunt două lucruri aici: cine ar trebui demis din Guvern a decis azi premierul în urma unui raport pe care l-a primit de la vicepremierul Oprea, un raport asupra căruia m-a informat şi în care îl sprijin, este decizia primului ministru. Să limpezim nişte lucruri: ceea ce a răspuns Mănescu unor colegi de-ai dvs. la intrarea în minister nu cred că poate fi luat aici în discuţie. Nu a dorit atunci să ţină o conferinţă. Sunt detalii. (Faptul că de trei zile nu comunică nimic, n.r.) este altceva. Nu ministrul Transporturilor avea responsabilitate directă din câte vedem acum, din raport, ci o autoritate aflată în subordinea Ministerului Transporturior, dar care are autonomia sa, şi anume ROMATSA, al cărei director şi-a dat demisia."

AVION PRĂBUŞIT. Postarea ministrului MĂNESCU pe Facebook, în timpul căutării victimelor ACCIDENTULUI

"Eu nu ştiu încă foarte clar - şi aici intervine deficienţa gravă de comunicare din partea mai multor, dacă nu a tuturor responsabililor - modul în care s-au organizat în această situaţie. Este foarte clar că, la acel moment, asta constat eu, nu le era limpede niciunuia dintre protagonişti cine ce responsabilităţi are", a continuat liberalul.

Mai mult, întrebat dacă el consideră că Ramona Mănescu a procedat corespunzător funcţiei, preşedintele PNL a răspuns: "Eu am discutat deocamdată ce am văzut astăzi, cum au fost evaluate aceste responsabilităţi în raportul de care vorbim şi la nivelul premierului. Nu eu eram îndreptăţit să fac această anchetă. Discuţia continuă. Din punct de vedere al comunicării, a fost catastrofală pentru că nici ministrul de Interne sau cineva în numele MAI, nici Ministerul Transporturilor sau directorul ROMATSA sau cineva în numele ministerului, nici STS nu au oferit pe parcursul orelor dramatice explicaţii de la cap la coadă. În funcţie de acest lucru putem să evaluăm şi să reevaluăm."

"La Guvern a fost azi evaluarea premierului, n-o discut. La partid, urmează în câteva zile o evaluare generală în care, evident, şi aceste evenimente vor fi luate în calcul cu precădere. Ca preşedinte de partid am posibilitatea să propun Biroului Politic Naţional retragerea unor miniştri liberali din Guvern. Prin statut, BPN poate face asta. Nu fac un secret din faptul că e foarte probabil să fac astfel de propuneri la această şedinţă", a adăugat Antonescu.

Întrebat dacă propunerile de înlocuire ar urma să-i vizeze pe Mănescu şi pe Stroe, Antonescu a răspuns: "Am să le fac atunci, veţi fi la curent, dar nu le pot face la televizor, înainte de a le face în forul partidului."

"Doamna Mănescu n-a comunicat", a mai spus Antonescu. 

ACCIDENT AVION. AVION MEDICAL PRĂBUŞIT. Solicitat să comenteze afirmaţia ministrului de Interne, Radu Stroe, care a declarat că regretă că tragedia aviatică s-a petrecut în timpul mandatului său, liderul PNL a replicat: "Este un exemplu de comunicare catastrofală, de natură să stârnească revoltă. Azi s-au vehiculat foarte multe ipoteze în legătură cu negocieri sau cu discuţii politice în jurul deciziei premierului. Decizia lui este o decizie pe care am susţinut-o, n-a fost niciun fel de încercare de a demite nişte miniştri şi eu să mă fi opus. Sunt fabulaţii! I-am luat decizia ca atare. E cel mai îndreptăţit să propună soluţii, la nivelul Guvernului, la nivelul partidului vor urma alte evaluări."

AVION PRĂBUŞIT. Reacţie-ŞOC a ministrului RADU STROE: Îmi pare rău că s-a întâmplat în mandatul meu

"M-a revoltat situaţia în care nişte oameni mureau cu zile, iar răspunderea se pasa dintr-o parte în alta", a mai spus Antonescu.

"Am luat legătura cu miniştrii Stroe şi Mănescu zilele acestea. Vă rog să vă gândiţi că, la un moment dat, chiar premierul a primit informaţii parţiale sau chiar eronate, nu ştiu exact de la cine şi cum, şi în permanenţă am avut sentimentul că fiecare îşi face treaba", a încheiat Antonescu.

ACCIDENT AVION. AVION MEDICAL PRĂBUŞIT. Pilotul ADRIAN IOVAN şi studenta AURELIA ION şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

ACCIDENT AVION. AVION MEDICAL PRĂBUŞIT. Epava avionului şi victimele au fost găsite de un localnic, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițişti, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munți Apuseni şi locuitori din zonă.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.