MENIU

Ambasada Franței la București anunță un eveniment în memoria victimelor atacurilor. Când are loc

O adunare de reculegere, solidaritate și unitate va avea loc duminică, 15 noiembrie 2015, începând cu ora 14.00 în fața Ambasadei Franței, se arată pe pagina de facebook a reprezentanței diplomatice franceze în România.  

Mesajul a fost postat pe pagina de facebook a ambasadei, atât în limba română, cât și în limba franceză:

”O adunare de reculegere, solidaritate și unitate va avea loc duminică, 15 noiembrie 2015, începând cu ora 14.00 în fața Ambasadei Franței. Ea se adresează tuturor francezilor, precum și tuturor acelora care doresc să își exprime susținerea pentru Franța în aceste momente deosebit de dureroase.

Un rassemblement de recueillement, de solidarité et d’unité aura lieu dimanche 15 novembre 2015 à partir de 14.00 devant l’Ambassade de France. Il s’adresse à tous les Français mais aussi à tous ceux qui souhaitent exprimer leur soutien à la France dans ces moments particulièrement douloureux”, se arată pe pagina de facebook a instituției.

Ambasadorul frances Francois Saint Paul a mulţumit sâmbătă pentru sprijinul oferit de autorităţile române după atentatele de la Paris, subliniind că a primit "mesaje foarte clare de solidaritate", scrie Mediafax.

"Aş vrea (..) să mulţumesc pentru sprijinul pe care l-am avut din partea autorităţilor din România. Am fost în contact imediat cu toate autorităţile şi cu Guvernul, şi primul-ministru desemnat şi, bineînţeles, cu preşedintele. Am avut mesaje foarte clare de solidaritate şi mesaje care sunt de toate originile", a spus ambasadorul.

Diplomatul a mulţumit "în mod particular pentru propunerea primită din partea autorităţilor române, de a ajuta, în ce priveşte tratamentul victimelor şi oferta ca şi în spitale româneşti să poată fi tratate victime".

"Această tragedie ne aminteşte ce am trăit împreună cu tragedia din clubul Colectiv şi că medicii francezi au ajutat foarte mult şi vor continua să ajute", a declarat ambasadorul.