MENIU

AID: Atentatele de la Bruxelles, un semnal clar pentru România şi restul coaliţiei antiteroriste

AID: Atentatele de la Bruxelles, un semnal clar pentru România şi restul coaliţiei antiteroriste

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) își exprimă compasiunea și solidaritatea față de autoritățile belgiene, față de poporul belgian și familiile îndurerate ale celor care au căzut victime în atentatele teroriste de la Bruxelles.

"AID atrage atenția tuturor instituțiilor statului că România este o țintă declarată a tuturor organizațiilor teroriste din Orientul Mijlociu, fiind un actor important în lupta împotriva terorismului.

În acest context, fiecare viață pierdută a unui cetățean român va purta responsabilitatea acelor instituții care nu și-au făcut datoria sau nu au asigurat cadrul necesar apărării dreptului la viață.

Reiterăm aici deciziile Curții Constituționale a României (CCR) cu privire la legea privind interceptările, la legea privind securitatea cibernetică și legea referitoare la cartelele preplătite, care reprezintă un risc major de securitate față de care răspunderea membrilor CCR este una directă.

Țări importante ale Europei sunt ținta atacurilor teroriste, asistând astfel la o Europă sub asediu terorist, care plătește un preț mare pentru operațiunile din Orientul Mijlociu.

Anul trecut, în noiembrie, Franța, una dintre marile puteri ale Europei, a trăit o adevărată dramă urmare a atacului terorist de la Paris, astăzi Belgia este sub asediu terorist, iar în Turcia mor zeci de cetățeni nevinovați în atentate care au deja un caracter ciclic. Creșterea frecvenței acestor fapte în ultimul timp, indiferent prin ce mijloace sunt comise, dincolo de atingerea adusă vieții unor oameni nevinovați, reprezintă încălcări grave ale drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor.

Astfel, AID reiterează importanța unei solidarități a marilor puteri pentru a rezolva cauzele conflictului din Orientul Mijlociu, lăsând la o parte interesele și rivalitățile și punând în prim plan nevoia esențială a cetățenilor de a se simți în siguranță în statul în care trăiesc.

În același timp, facem apel la calm, la solidaritate și compasiune și precizăm nevoia unei atitudini de toleranță față de cetățenii de origine islamică, escaladarea unui curent anti islam nefiind una benefică, în paralel cu o vigilență crescută a tuturor autorităților față de cetățenii de origine islamică care provin din țări care au conflicte în desfășurare", se arată într-un comunicat AID.

Mai multe articole despre:
Belgia Bruxelles terorism