MENIU

Spaghetti alla Puttanesca. Rețetă tradițională, italiană

Spaghetti alla Puttanesca. Rețetă tradițională, italiană

Spaghetti alla Puttanesca este un fel de mâncare tradițional italian, specific regiunii Napoli. Este cunoscut pentru aromele sale puternice și îndrăznețe, datorate combinației de anșoa, usturoi, măsline și capere.

Acest preparat simplu, dar extrem de gustos, se prepară ușor și este perfect pentru o cină rapidă și savuroasă. Numele "Puttanesca" provine de la cuvântul italian "puttana", care înseamnă prostituată, și există mai multe teorii despre originea denumirii, inclusiv faptul că era un fel de mâncare popular printre prostituatele, care aveau nevoie de o masă rapidă și ușor de preparat între clienți. Indiferent de originea numelui, rețeta rămâne un fel de mâncare adorat pentru combinația sa delicioasă de arome.

Rețetele de paste sunt printre cele mai des preparate, nu doar în Italia, ci în toate bucătăriile lumii. Sunt foarte apreciate pentru simplitatea și rapiditatea preparării, dar și pentru gust și sațietate. Sunt foarte versatile, pentru că pastele se pot combina într-o mulțime de moduri.

Mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării spaghetelor din bucătăria napoletană.

Spaghetti alla Puttanesca – Ingrediente

  • 400 g de spaghetti
  • 4-6 fileuri de anșoa, tocate mărunt
  • 3-4 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 400 g de roșii pasate (sau roșii proaspete tocate)
  • 100 g de măsline negre fără sâmburi, feliate
  • 2 linguri de capere, clătite și scurse
  • 1 ardei iute mic (opțional), tocat mărunt
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt, tocat (pentru decor).

Rețeta spaghetelor din bucătăria napoletană – Mod de preparare

Pentru prepararea acestei rețete, vei fierbe pastele în modul clasic, timp în care vei prepara și sosul în care se vor răsfăța.

Fierbe pastele într-o oală mare cu apă sărată, conform instrucțiunilor de pe pachet, până când devin al dente. Scurge-le și păstrează o cană din apa în care au fiert.

Cum prepari sosul pentru Spaghetti alla Puttanesca

Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare, așezată pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă fileurile de anșoa și gătește-le până când se topesc în ulei.

Citește continuarea aici

Cum să faci spaghete pomodoro după reţeta lui Audrey Hepburn. Ce ingrediente folosea faimoasa actriță pentru o savoare inconfundabilă

Mai multe articole despre:
spaghetti ala puttanesca reteta