Recomandare ŞOC a medicilor: Cum poate fi salvată Oana Roman
Problemele de sănătate ale vedetei după naşterea prin cezariană pot fi rezolvate imediat, fără riscuri, cu ajutorul liposucţiilor, susţin medicii. Eliminarea ţesutului adipos excedentar o va scuti pe Oana Roman de afecţiuni grave care pot apărea în următorii ani din cauza excesului de greutate, scrie ziarulring.ro.
Intervenţia chirurgicală este folosită cu succes de numeroase vedete în scop estetic, însă Oanei Roman i-ar putea salva chiar viaţa, potrivit specialiştilor. "Toate complicaţiile i se trag, în principal, de la faptul că e supraponderală. Problemele ei se pare că n-au fost decât la suprafaţă şi, în acest caz, recuperarea va fi rapidă. Însă mai încolo poate face eventraţii şi hernii inghinale, specifice doamnelor plinuţe; neavând musculatură foarte dezvoltată, aponevroza (ţesut fibros) se exteriorizează şi plesneşte, iar intestinele ies", ne-a explicat un doctor ginecolog.
Cezariana i-a compromis viaţa intimă Naşterea prin cezariană a devenit ceva obişnuit, însă procedeul ales de Oana Roman implică riscuri pe care puţine femei le cunosc. "La cezariană, uterul se extrage cu tot cu copil afară din abdomen, se scoate copilul, se curăţă, se coase uterul şi apoi se pune la loc. Uterul se poziţionează între intestine şi colon, dar organele se aşază cum vor, astfel încât se produc multe aderenţe care pot afecta tranzitul intestinal şi provocă multe probleme, printre care şi ocluziile intestinale.
De abia după o lună şi jumătate după cezariană îţi poţi relua viaţa intimă, iar un an n-ai voie să mai rămâi însărcinată. Complicaţiile apar, de obicei, de la a treia naştere prin cezariană, din cauza aderenţelor care se formează", a explicat medicul pentru "ring". Stresul postoperator i-a "secat" laptele matern Vedeta trece printr-o adevărată dramă după ce nu a mai reuşit să-şi alăpteze fiica de doar două luni şi jumătate. De vină, susţin doctorii, sunt operaţiile repetate pe care Oana a fost nevoită să le suporte după cezariană: "Lactaţia nu depinde de mărimea sânilor şi nu se produce natural la femeile care nu au travaliu şi nasc programat, prin cezariană. Se poate declanşa lactaţia şi cu pastile, dar, după atâtea operaţii, Oana a suferit un stres postoperator şi, din cauza anestezicului, laptele nici n-ar mai fi fost bun. Dacă nu alăptează, nu are interdicţii privind alimentaţia. Nu are voie să facă efort fizic şi trebuie să stea mai izolată, pentru că imunitatea ei e foarte scăzută. Există încă pericolul depresiei postnatale, când lăuzele fac crize, plâng, sunt nervoase şi indispuse".