MENIU

Primele declarații ale Prințesei Anne după accidentul de echitație. Sora regelui Charles a fost lovită în cap de un cal

Prințesa Anne, sora Regelui Charles, a făcut primele declarații după ce a suferit un accident grav în urma căruia a fost lovită în cap de un cal. În vârstă de 73 de ani, Prințesa Anne nu poate călători momentan.

În urma accidentului, Prințesa Anne a fost internată la Spitalul Southmead timp de cinci zile, după ce serviciile de urgență au fost chemate la reședința sa din Gatcombe Park în seara zilei de 23 iunie. A suferit o comoție cerebrală și răni minore, fiind externată recent și revenind acasă pentru a se recupera.

Declarațiile Prințesei Anne

Ieri, Prințesa Anne a fost invitată la o ceremonie de comemorare a Primului Război Mondial în Canada. Din păcate, din cauza stării sale de sănătate, nu a putut participa. Cu această ocazie, a transmis un mesaj prin Guvernatorul General al Canadei, Mary Simon.

„Cu profund regret nu pot fi cu voi astăzi, în timp ce comemorați eforturile și sacrificiile curajoase ale membrilor Regimentului Newfoundland care au intrat în luptă în prima zi a bătăliei de la Somme. Am amintiri frumoase de când v-aţi alăturat în 2016, în timpul celei de-a 99-a ediții, când locuitorii acestei insule au comemorat bătălia de la Beaumont Hamel și sunt profund întristată că nu vă pot fi alături din nou și vă trimit cele mai călduroase urări în această zi specială de comemorare", a transmis Prințesa Anne, conform stiripesurse.ro.

Ea a ținut să laude „eforturile și sacrificiile curajoase” ale soldaților care au luat parte la bătălia de la Somme în 1916.

Pasiunea pentru echitație a Prințesei Anne

Prințesa Anne este cunoscută pentru pasiunea sa pentru echitație. Ea a fost primul membru al familiei regale britanice care a concurat la Jocurile Olimpice, participând la Jocurile din 1976 de la Montreal. De asemenea, a câștigat o medalie de aur la Campionatul European de Echitație în 1971 și două medalii de argint în 1975.

Accidentul recent subliniază riscurile implicate în sporturile ecvestre, chiar și pentru cei mai experimentați călăreți. Recuperarea completă a Prințesei Anne este așteptată, însă pentru moment, ea trebuie să își limiteze călătoriile și activitățile publice.