MENIU

MARIOARA MURĂRESCU A MURIT. Lumea muzicii populare, în doliu

MARIOARA MURĂRESCU A MURIT. Lumea muzicii populare, în doliu / Foto: MEDIAFAX

MARIOARA MURĂRESCU A MURIT. Zeci de oameni au înfruntat gerul pentru a-i spune "adio" MARIOAREI MURĂRESCU. Trupul celebrei realizatoare tv MARIOARA MURĂRESCU a fost depus la Biserica Doamna Oltea, din Bucureşti. Promotorul folclorului românesc a decedat vineri, după o luptă de şase ani cu cancerul.

MARIOARA MURĂRESCU A MURIT. Zeci de oameni au înfruntat gerul, sâmbătă, pentru a-i spune "adio" MARIOAREI MURĂRESCU. Promotorul folclorului românesc a decedat vineri, după o luptă de şase ani cu cancerul.

Zeci de oameni au venit la Biserica Doamna Oltea şi i-au adus flori celei care a fost un promotor de neclintit al tradiţiilor şi muzicii populare româneşti, MARIOARA MURĂRESCU.

"În ultima perioadă era stabilă, făcuse şi foarte multe progrese în sensul ăsta, dar a contractat o viroză şi de la această viroză...", a spus fiul MARIOAREI MURĂRESCU, Petre Murărescu.

MARIOARA MURARESCU A MURIT. Chinul prin care a trecut MARIOARA MURARESCU

A reuşit să înfrângă de mai multe ori cancerul în ultimii şase ani, dar o banală răceală i-a afectat plămânii, iar joi noaptea organismul ei a cedat.

MARIOARA MURĂRESCU A MURIT. Luni, familia va depune trupul neînsufleţit la Televiziunea Română, unde va fi o zi a porţilor deschise, iar marţi MARIOARA MURĂRESCU va fi înmormântată la Mănăstirea Cernica.

MARIOARA MURĂRESCU A MURIT. CINE A FOST MARIOARA MURĂRESCU

MARIOARA MURĂRESCU A MURIT. Numele MARIOAREI MURĂRESCU este sinonim cu emisiunea TV "Tezaur folcloric", pe care a realizat-o timp de 26 de ani la Televiziunea Publică. 

MARIOARA MURĂRESCU s-a născut în Bucureşti, la 1 octombrie 1947. A vrut sa devină cântăreaţă de operă aşa că în 1972 a absolvit, ca şef de promoţie, Academia de Muzică Ciprian Porumbescu, Facultatea de Compoziţie şi muzicologie. Din păcate, nu a putut cânta muzică de operă din cauza unei afecţiuni la gât. Şi-a luat în schimb doctoratul în folclor şi a ajutat foarte mulţi artişti să se afirme.

În 2003 a fost decorată cu Ordinul Naţional de Merit în Grad de Cavaler, iar în 2009 a primit ordinul Steaua României.

În 2008, vedeta a aflat că are cancer.