MENIU

Marea dragoste a lui Dan Spătaru. Cum a fost amenințat cu pistolul de soțul amantei, cel mai cunoscut cosmonaut sovietic după Gagarin

Dan Spătaru rămâne unul dintre cei mai populari interpreți români ai tuturor timpurilor, melodiile sale fiind în continuare cunoscute și fredonate, chiar și de generațiile tinere. Personaj carismatic, artistul s-a bucurat de renumele de "crai", iar poveștile legate de diversele sale aventuri s-au transformat în legende, în condițiile în care presa comunistă evita orice abordare considerată frivolă. Una dintre ele este legată de marea sa dragoste "sovietică", Natalya Fateeva, soția celui mai cunoscut cosmonaut rus după Iuri Gagarin.

Povestea de dragoste între artistul aflat pe culmile gloriei și frumoasa rusoiacă, soție de cosmonaut, s-a înfiripat în 1970, în timpul filmărilor la musicalul „Cântecele mării”, coproducție româno-sovietică regizat de Francisc Muntean

"Dan şi Natalya au fost pe punctul de a se căsători după ce ea ar fi urmat să divorţeze de Boris Yegorov", relata pre vremuri regretatul actor Emil Hossu.

"Boris Yegorov (primul fizician-cosmonaut care a ieşit în spaţiu) avea o carte de vizită, vorba lui Dan, o întorceai pe două părţi ca să poţi să-i citești titlurile de doctor", a mai spus Hossu, potrivit Vocea Dobrogei.

Între cei doi actori s-a derulat o poveste plină de farmec, perfect ilustrată de piesa șlagăr a filmului, "Tu, eu şi-o umbrelă".

"Fateeva a fost marea dragoste a lui Dan Spătaru.(...) Ea era căsătorită cu un erou cosmonaut al URSS. Dan povestea amuzat că a venit peste el cu pistolul pentru a se răzbuna!", a relatat prezentatorul și criticul muzical Octavian Ursulescu.

În cele din urmă, lucrurile s-au rezolvat fără violență, iar Dan Spătaru a adăugat un nou episod de poveste în biografia sa impresionată. Pe 8 septembrie s-au împlinit 20 de ani de la trecerea în neființă a îndrăgitului cântăreț.

Mai multe articole despre:
dan spataru amanta rusoaica Natalya Fateeva