MENIU

JACKIE CHAN, în România. "Cunosc România prin intermediul sportivilor români"

Cel mai cunoscut şi îndrăgit actor chinez a sosit la Bucureşti pentru prima dată. Jackie Chan, celebru pentru filmele de acţiune şi comediile marca Hollywood, dar şi pentru tradiţionalele filme de arte marţiale, a deschis evenimentul Zilele Filmului Chinezesc. Actorului i s-a alăturat şi frumoasa Zhang Ziyi, cunoscută pentru rolul principal din filmul "Memoriile unei gheişe."

Celebrul Jackie Chan a vorbit cu multă căldură despre fanii români, precum şi despre lucrurile pe care le-a învăţat despre ţara noastră.

"Cunosc România prin intermediul sportivilor români. De la gimnastică, din fotbal si din tenis. Mă bucur că se dezvoltă relaţii economice între cele două ţări. Mi-ar plăcea ca şi în cinematografie să putem intensifica schimburile.", a spus actorul.

Actorul s-a declarat impresionat de fanii care l-au aşteptat la aeroport. Atât Jackie Chan, cât şi actriţa Zhang Ziyi, au purtat ii româneşti.

Casa Româno-Chineză, organizatorul acestui festival cinematografic, i-a oferit lui Jackie Chan şi titlul onorific de ambasador al relaţiilor culturale dintre cele două ţări.

Actorul, născut în 1954 la Hong Kong, provine dintr-o familie modestă. Primul mare succes l-a obţinut în 1978. A avut o carieră fulminantă în producţiile cinematografice de arte marţiale. Faima l-a purtat la Hollywood unde a jucat în blockbuster-uri ca "Fracul magic", "Ora de vârf" sau "Karate Kid". Jackie Chan este şi regizor, cascador, scenarist şi cântăreţ. Cel mai recent lungmetraj al lui, "Zodiacul chinezesc", a deschis Zilele Filmului Chinezesc.

Cu acest proiect, Jackie Chan a stabilit un record mondial pentru "cele mai multe funcţii într-un singur film atribuite unei singure persoane", 15 mai exact. Festivalul de film organizat de Casa Româno-Chineză şi Ministerul Culturii, în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti şi Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune din China se desfăşoară în perioada 11 - 22 septembrie, în Bucureşti, Craiova şi Arad.

Mai multe articole despre:
România actor Jachie Chan