El este actorul care a turnat-o pe Stela Popescu la Securitate. Bărbatul o spiona permanent
Stela Popescu, una dintre cele mai îndrăgite figuri ale scenei teatrale românești, a fost supusă supravegherii Securității în timpul regimului comunist, dezvăluie actorul Valentin Uritescu în cartea sa biografică „Să ai grijă de cel mai bun din tine”. Potrivit mărturiilor sale, Uritescu a fost recrutat de Securitate în anii \"60, în perioada în care era student, și a fost obligat să scrie rapoarte informative sub pseudonimul „Paul Gavrilescu”.
Stela Popescu a fost spionată
Uritescu a relatat că, timp de doi ani, a fost instruit să se apropie și să spioneze un grup de studenți „prea emancipati” pentru vremurile respective, grup din care făcea parte și Stela Popescu. Acest demers face parte dintr-o practică obișnuită a regimului comunist de a monitoriza și controla viețile personalităților publice, în special pe cele din domeniul artistic.
Dezvăluirile lui Uritescu aduc în lumină un aspect întunecat al vieții în România comunistă și arată modul în care Securitatea a intervenit brutal în viețile oamenilor. Aceste mărturii sunt deosebit de importante pentru că arată impactul pe care regimul l-a avut asupra artiștilor și modul în care aceștia au fost forțați să navigheze într-un peisaj politic și social plin de capcane.
Povestea de iubire intensă dintre Stela Popescu și Mihai Puiu
În paralel cu aceste tensiuni, viața personală a Stelei Popescu a fost marcată de o poveste de dragoste profundă cu Mihai „Puiu“ Maximilian, conform click.ro. Relația lor, plină de pasiune și devotament, a devenit cunoscută și a emoționat publicul larg. Stela Popescu a vorbit deschis despre această relație, subliniind chimia și înțelegerea profundă pe care a avut-o cu Maximilian. Dragostea lor a fost atât de puternică încât Stela a ales să divorțeze pentru a fi alături de el, o decizie curajoasă în contextul social al vremii.
„Când ne-am cunoscut, eu aveam 33 de ani, iar Mihai 35 de ani. Dragostea este o chimie inexplicabilă, dar pot spune că era teribil de inteligent, îmi inspira încredere şi avea un simţ al umorului foarte dezvoltat. La început a fost şi puţin introvertit şi mai tăcut, dar cu timpul a ajuns să vorbească mai mult ca mine. Am simţit atunci că fără el nu mai pot continua“, povestea Stela Popescu pentru Click.
Aceste revelații nu numai că oferă o perspectivă asupra supravegherii în România comunistă, dar și aruncă o lumină asupra rezilienței și curajului cu care personalități culturale precum Stela Popescu și-au trăit viețile, luptând pentru integritatea și libertatea lor personală.