MENIU

DOLIU în muzica populară! Soția lui Nicolae Borgros a murit

Lidia și Nicolae Botgros

Doliu în muzica populară! A murit Lidia Bejenaru Botgros, soția lui Nicolae Borgros, liderul cunoscutei orchestre ”Lăutarii” din Chișinău. Lidia Bejenaru Botgros avea un vast și variat repertoriu de cântece populare, fiind solistă de o viață a orchestrei dirijate de soțul său. 

Lidia Bejenaru Botgros, soția maestrului Nicolae Botgros, s-a stins din viață, la vârsta de 68 de ani.

Anunțul a fost făcut de Andrei Locoman, managerul celui mai important local cultural din Republica Moldova.

”Lidia Bejenaru Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani”, a scris Locoman, pe Faceebook.

”Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei. Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros”, arată tristul anunț.

Era de 49 de ani partenera de viață a maestrului Botgros.

Au un singur copil, interpretul de muzică populară Cornel Botgros.