MENIU

Brad Pitt si Will Smith au refuzat rolul titular în acest film LEGENDAR. Ce spun cele două vedete despre decizia luată?

Aproape toți marii actori au regrete legate de anumite roluri pe care le-au acceptat sau, din contră, le-au respins. Uneori aceste decizii le-au schimbat în mod radical cariera, alteori au rămas doar la capitolul "cum ar fi fost"? În cea de-a două categorie intră Brad Pitt și Will Smith, care au refuzat rolul titular într-un film care, deși nu promitea multe, a devenit unul dintre cele mai emblematice din istorie. 

În 1999, atât Pitt, cât și Smith, deja aflați în vârful box officeului de la Hollywood, au refuzat oferta de a juca rolul titular într-o peliculă SF a fraților Wachowski, intitulată "The MATRIX". Rolul Neo i-a revenit lui Keanu Reeves, iar filmul a devenit unul dintre cele mai emblematice din istoria genului.

În 2020, Pitt a explicat: „Chiar cred că [rolul] nu a fost niciodată al meu. A fost al altcuiva.”

Mult mai târziu, abia în 2019, Will Smith a confirmat și el că a fost în cărți pentru "Neo". Culmea este că exact ideile revoluționare ale peliculei - bullet-time-ul și încetinirea mișcărilor i s-au părut exagerate.

Așa se face că în loc să joace într-un film pentru posteritate, Smith a ales rolul din eșecul monumental "Wild Wild West”. Starul din "Bărbați în negru" a precizat că nu e mândru de decizie, dar a mărturisit cu fair play că atât Keanu, cât și Laurence Fishburne au fost perfecți în roluri, așa că el "probabil ar fi încurcat în The Matrix".

Mai inspirat, Pitt a ales în 1999 un rol cheie în alt film devenit un clasic cult, "Fight Club". 

Mai multe articole despre:
bradd pitt will smith matrix keanu reevs