MENIU

Vulcanul Etna, erupție spectaculoasă: Imagini cu cascada de lavă din crater - VIDEO

Vulcanul Etna, cel mai înalt vulcan activ din Europa, a captivat din nou atenția oamenilor în ultimele zile prin erupțiile sale impresionante, care au generat un spectacol natural deosebit. Imaginile surprinse și distribuite pe rețelele sociale arată momentul în care lava și norii de cenușă au fost aruncați în aer, într-un peisaj dramatic.

Natura surprinde din nou

Exploziile puternice au fost auzite în timpul erupțiilor, iar bucăți incandescente au fost observate cum sunt proiectate dintr-unul dintre craterele vulcanului. Această activitate spectaculoasă a avut loc la o altitudine de peste 3.000 de metri, subliniind potențialul extrem al Etnei de a produce fenomene vulcanice impresionante.

Activitatea vulcanică s-a intensificat semnificativ în ultimele ore, atrăgând atenția cercetătorilor și turiștilor deopotrivă. Etna și Stromboli sunt recunoscuți drept cei mai explozivi vulcani din Europa, datorită compoziției chimice distincte a magmei lor.

Această nouă erupție a vulcanului subliniază natura sa imprevizibilă și fascinantă, oferind oamenilor de știință și pasionaților de fenomene naturale o oportunitate rară de a observa și studia procesele geologice din spatele acestui colos vulcanic european.