MENIU

India, măturată de inundații! Bilanț NEGRU, în urma ploilor torențiale: cel puțin 7 MORȚI și mii de persoane EVACUATE

Inundații India

Bilanţul victimelor provocate de inundaţiile care au devastat statul Bengalul de Vest din estul Indiei a ajuns la 7 de persoane decedate, în urma ploilor abundente și alte aproximativ 250.000 au fost evacuate din locuinţele lor, au anunţat, marţi, autorităţile, informează agenţia Xinhua.

Conform datelor, șase zone au fost inundate, oamenii sunt nevoiţi să înainteze prin apă pentru a se refugia în locuri mai sigure. Autorităţile au lansat operaţiuni de intervenţie în zonele afectate.

"Există rapoarte despre şapte persoane care şi-au pierdut viaţa din cauza ploii şi a revărsării apelor. În plus, inundaţiile au afectat mai multe case şi terenuri agricole", a declarat pentru Xinhua un responsabil din cadrul autorităţii pentru gestionarea dezastrelor.

"Aproximativ 250.000 de persoane au fost strămutate în districtele afectate, însă până în prezent nu am efectuat o evaluare a daunelor.

Operaţiunile de ajutorare şi salvare sunt în plină desfăşurare, iar elicopterele forţelor aeriene indiene au salvat peste 25 de persoane din zonele inundate", a precizat oficialul.

Conform relatărilor din media locale, apa eliberată din barajele Damodar Valley Corporation (DVC) a agravat situaţia şi a condus la revărsarea râurilor.

India se confruntă în prezent cu musonul de sud-vest, iar majoritatea zonelor sunt afectate de precipitaţii abundente.