MENIU

Zăpadă de 5-6 metri pe Transfăgărășan la începutul verii

Drumarii lucrează de zor pentru a curăța zăpada de pe Transfăgărășan (DN7C). Reprezentanții Direcției Regionale Drumuri și Poduri Brașov spun că cel mai greu se înaintează la Districtul Bâlea acolo unde stratul de zăpadă bătătorită depășește pe alocuri 5-6 metri grosime și este plină de bucăți mari de stâncă aduse de avalanșele din timpul iernii. Data oficială de deschidere a Transfăgărășanului este pe 1 iulie.

Transfăgărășanul (oficial numerotat DN7C) este o cale rutieră de circulație din România, care începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara.

Porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversează un teren montan la altitudini mari și a fost construită în perioada 1970–1974, pe o lungime de aproximativ 91 km.

Până la construirea barajului și lacului de acumulare Vidraru, în 1965, de-a lungul căruia DN7C se desfășoară pe aproape 20 km, a existat un drum de pământ și o linie de mocăniță ce lega comuna Căpățâneni de vechiul sat Cumpăna, astăzi acoperit de ape.

Trasfăgărășanul s-a construit în perioada 1970 - 1974 la inițiativa lui Ceaușescu și a fost gândit ca un drum strategic care să lege garnizoanele Piteștiului și Sibiului.

Mai multe articole despre:
Transfăgărăşan