MENIU

Un microbuz şcolar s-a răsturnat în Hunedoara. 13 elevi au ajuns la spital. Șoferul consumase alcool

Un microbuz cu 17 elevi s-a răsturnat într-un şant, luni dimineață în jurul orei 8, fiind implicat într-un accident produs pe DJ 687 Sântuhalm – Hunedoara, pe raza localității Cristur (zona Macon). Din primele cercetări ale poliţiştilor, şoferul consumase alcool înainte să se urce la volan. 

Până acum au fost preluați 13 copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani, care au fost transportați la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor din Deva şi Hunedoara.

Potrivit polițiștilor, șoferul în vârstă de 61 de ani a declarat că pe fondul oboselii a adormit la volan, a scăpat controlul volanului, iar microbuzul s-a răsturnat. Șoferului i s-au recoltat probe de sânge, dar din informațiile neoficiale acesta a avut o alcoolemie de 0,34 la sută.

UPDATE ora 12:25. Șoferul microbuzului care transporta elevi, luni dimineață, la un liceu din Deva, a consumat alcool înainte de a se urca la volan, rezultă din primele cercetări ale polițiștilor care au determinat că bărbatul avea o concentrație de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele șoferului, un bărbat de 61 de ani, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, întrucât în urma accidentului au rezultat mai multe victime.

Mai multe articole despre:
elevi răniţi microbuz şcolar