MENIU

Teleorman: Zeci de localități afectate de inundații; autoritățile încearcă remedierea problemelor

Aproximativ 40 de localități rămân afectate din cauza inundațiilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) "A.D. Ghica", Gelu Dragomir, 41 de persoane sunt evacuate, 264 de case sunt inundate, 22 de obiective socio-economice sunt afectate și în aceeași situație se regăsesc 938 de grădini/curți/gospodării, 943 de anexe, 16 poduri, 189 de podețe, 35 de beciuri, drumuri județene, comunale și 3.154 de fântâni.

Potrivit informațiilor primite de la autoritățile locale din comuna Beuca, nu mai sunt înregistrate persoane izolate în localitate. În continuare se asigură distribuirea de apă potabilă și alimente, iar în mare parte a județului apele sunt în retragere.

Pentru rezolvarea situațiilor de urgență generate de inundații în județul Teleorman, pe teren acționează 174 de cadre militare cu 90 de mijloace specifice (motopompe, bărci, camioane).

Prin dispoziția vicepremierului Gabriel Oprea vineri au fost trimiși pompieri din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență ale județelor Argeș, Prahova, Olt, Călărași, Dâmbovița și Vâlcea, cu efective totale de 20 de subofițeri, opt mijloace auto și 12 motopompe pentru remedierea problemelor apărute în urma inundațiilor.

Mai multe articole despre:
inundaţii Teleorman