MENIU

Românul care s-a sinucis în penitenciar la Milano, a ucis cu cruzime un cetăţean italian

Românul care s-a spânzurat într-un penitenciar de la periferia oraşului Milano era din judeţul Iaşi şi era condamnat pe viaţă după ce în 2007 a ucis un cetăţean italian pe care l-a lovit cu o bâtă în cap, apoi i-a dat foc locuinţei, el fiind căutat câteva luni de autorităţi pentru a fi încarcerat.

Potrivit unor surse oficiale, bărbatul care s-a spânzurat într-un penitenciar din Italia se numea Ioan Gabriel Bărbuţă şi era din localitatea ieşeană Miroslava, scrie Mediafax.ro.

El a fost condamnat la închisoare pe viaţă de o instanţă din Italia după ce în 2007 a ucis, prin lovituri repetate, un cetăţean italian în vârstă de 60 de ani, apoi i-a incendiat locuinţa şi i-a furat plăcuţele de înmatriculare de la autoturism. Crima a avut loc în localitatea Due Carrare din Italia.

Potrivit autorităţilor italiene, Bărbuţă a muncit înainte de comiterea crimei la câţiva kilometri de casa cetăţeanului italian, Guerrino Bissacco, pe care îl cunoştea şi la care mai lucra din când în când.

În ziua crimei, 6 iunie 2007, românul a intrat în garajul lui Bissacco pentru a-i fura plăcuţele de înmatriculare de la autoturism, Bărbuţă vrând să meargă cu maşina în localitatea Rovigo, la un club de noapte la care lucra iubita sa, pe care intenţiona să o răpească pentru a o duce în România.

Mai multe articole despre:
închisoare Milano român