MENIU

RATB vrea să scumpească biletele cu aproape 40%

<p>RATB</p>

Din septembrie, călătoriile cu autobuzul şi tramvaiul în Bucureşti s-ar putea scumpi. Regia de Transport Public a cerut o majorare a tarifelor cu aproape 40%, culmea, după ce a fost sancţionată de protecţia consumatorilor pentru că punea viaţa pasagerilor în pericol. De asemenea, ANAF a blocat conturile regiei din cauza datoriilor uriaşe acumulate la bugetul de stat. Iar găurile financiare apărute din cauza proastei administrări ar putea fi acoperite acum din banii călătorilor.

Condiţiile de transport public în Bucureşti se deteriorează de la o zi la alta. Călătorii aşteaptă tot mai mult în staţii, iar când tramvaiul sau autobuzul soseşte în sfârşit, în interior aerul este sufocant. Revoltător este că în unele mijloace de transport pare că nu s-a mai făcut curat de mai mulţi ani.

Rugina, praf, cu asta trebuie sa se confrunte bucurestenii de fiecare data cand se urca intr-un mijloc de transport in comun. In plus, multe dintre mijloacele de transport din Bucuresti sunt vechi de zeci de ani, pun in pericol viata calatorilor, iar ANPC a amendat RATB pt acest lucru.

Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor a sancţionat RATB cu 150.000 de lei după ce a descoperit că autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele nu mai fuseseră igienizate de câteva luni. Iar o parte dintre acestea nu au mai fost lăsate să iasă pe traseu fiindcă puneau viaţa călătorilor în pericol. După o lună, condiţiile de transport sunt aceleaşi, în schimb RATB vrea să majoreze tarifele.


Preţul unei călătorii ar urma să crească de la un leu şi 30 de bani până la aproximativ 2 lei, din luna septembrie. Iar tariful pentru abonamentul lunar pe toate liniile ar ajunge la 70 de lei, de la 50 de lei.

Pentru aplicarea noilor preţuri nu mai e nevoie decât de acceptul consilierilor generali din cadrul Primăriei Capitalei. Deocamdată, cei mai mulţi spun în faţa camerelor TV că nu vor fi de acord cu majorarea tarifelor.


Din păcate, problema RATB este pasată de la consiliul general la primarul capitalei şi invers. Iar directorii care s-au perindat la conducerea regiei nu au fost capabili să vină cu un plan concret de redresare a instituţiei. Astfel, datoriile RATB către bugetul de stat au ajuns la aproape 300 de milioane de lei, iar ANAF a pus poprire pe conturi. Cu toate că Realitatea TV a încercat de mai multe ori să discute cu actualul directorul al Regiei, DANIEL ANTONESCU, acesta nu a fost de găsit.

Mai multe articole despre:
RATB bilete autobuze