MENIU

Magazinul de unde poţi "cumpăra" FĂRĂ BANI!

În Capitală funcţionează singurul magazin social din România unde bucureştenii nu trebuie să scoată nici măcar un leu din buzunar pentru a pleca acasă cu produsele de care au cu adevărat nevoie.

Un spaţiu extrem de primitor unde, din prima clipă în care păşeşti, te întâmpină cu zâmbetul pe buze angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), dornici să-ţi sară în ajutor, scrie ziarulring.ro.
 
Cam aşa ar putea fi descris, în linii mari, Magazinul Comunitar Gratis din cadrul Complexului de Servicii Sociale Omnis, aflat pe strada Turnu Măgurele nr. 17, din sectorul 4.
 
Persoanele nevoiaşe care-i trec pragul găsesc aici de la farfurii, cărţi şi jucării pentru copii până la haine şi încălţăminte, chiar şi clăpari de schi, toate donate de oameni cu suflet mare.
"Plata" se face prin muncă voluntară. Ce trebuie să facă bucureştenii Magazinul este deschis de luni până vineri, între orele 9.00 şi 16.00. "Este un magazin social pentru oamenii care nu dispun de anumite bunuri materiale şi uzuale. Persoanele care vin aici beneficiază de câte două produse, de două ori pe săptămână, şi fie pot să doneze lucruri pentru acestea, fie să presteze diverse activităţi în cadrul Complexului Omnis, cum ar fi să măture în curte, să spele vase, să ajute la curăţenie în general. Vin în jur de 10-15 persoane pe zi", a explicat Cristina Rusen, coordonatoare în cadrul magazinului Gratis. Surprinzător, au existat şi "nevoiaşi" cu maşini de lux care au dorit să primească gratis haine, însă în zadar.
Mai multe articole despre:
haine Bucureşti capitală cumpărături magazin