MENIU

HOLOCAUST. DEPORTAREA EVREILOR din TRANSILVANIA, în fotografii

Evreii din Transilvania de Nord au avut şi ei de suferit de pe urma deportării în lagărele naziste. Nu au fost puţini, însă povestea lor merge mai departe. „Memoria Holocaustului – Sighetu Marmației 1944-2014” este unul din evenimentele dedicate celor 70 de ani de la deportarea evreilor din Transilvania de Nord, precum şi cu ocazia Zilei Naţionale de Comemorare a Holocaustului.

Potrivit ICR, expoziția reprezintă o reproducere a mărturiilor documentare şi fotografice cuprinse în expoziţia permanentă organizată de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” în colaborare cu United States Holocaust Memorial Museum din Washington, la Casa memorială „Elie Wiesel” din Sighetu Marmației.

Sediul ICR din Israel, în perioada 21 septembrie – 21 octombrie 2014, va fi locul de desfăşurare a unor evenimente dedicate marcării a 70 de ani de la deportarea evreilor din Transilvania de Nord.
Masa rotundă „70 de ani de la deportarea evreilor din Transilvania de Nord” va avea loc duminică, 21 septembrie 2014, de la ora 14:00, potrivit informaţiilor furnizate de către ICR.

Mai multe, pe voceatransilvaniei.ro.