MENIU

Florin Pușcoci, românul care vorbește cu păsările

Florin Pușcoci, românul care vorbește cu păsările 
Florin Pușcoci, românul care vorbește cu păsările 

Dragostea pentru porumbei a transformat într-o legendă un om simplu de la ţară care, fără să aibă studii în domeniu, a devenit un bun cunoscător al lumii înaripatelor. 

Dotat cu o puternică încărcătură afectivă faţă de gingaşele vieţuitoare, Florin Puşcoci trece drept maestru în branşa columbofililor, asta şi graţie rezultatelor pe care le obţine la concursurile de profil. “Este crescut în coteţ şi cunoaşte limbajul păsărilor”, îl suspectează, în glumă, prietenii, scrie ziarularges.ro.

Florin Puşcoci locuieşte în Vedea, iar curtea lui seamănă cu… arca lui Noe. În coteţele supraetajate construite cu mâna şi priceperea păsărarului pe o suprafaţă de 80 mp cresc după toate regulile: o sută de porumbei (Voiajor şi King), 60 de papagali, 15 canari, numeroase găini de rasă, başca vreo 20 de iepuri belgieni, iar menajeria este păzită zi şi noapte de trei câini, şi ei de viţă nobilă. Cu atâtea guri de hrănit, cheltuie pe puţin 10.000 lei pe seminţe şi grăunţe.

Când boala loveşte porumbarul de cinci stele, Florin Puşcoci caută singur soluţiile de vindecare, iar faptul că unii medici veterinari îi cer şi lui părerea când tratează porumbei spune multe despre priceperea columbofilului şi într-ale medicinei.

Fiind crescute la standarde, înaripatele se vând cu bani frumoşi. Pentru Florin Puşcoci, cea mai bună afacere a fost când a dat şase porumbei din ogradă cu 15.000 lei.

Mai multe articole despre:
păsări român florin puscoci vrbeste