MENIU

Explozie la Arad: doi muncitori care sudau o ţeavă de gaze au fost răniţi

<p>Bărbat blocat &icirc;ntr-o f&acirc;nt&acirc;nă, la o ad&acirc;ncime de zece metri, salvat de un echipaj ISU Suceava</p>

Doi bărbaţi din Arad, angajaţi ei E-On, au fost răniţi, după ce o explozie s-a produs în timp ce executau lucrări de sudură electrică la o conductă de gaze.

Potrivit primelor informaţii, deflagraţia s-ar fi produs din cauza resturilor de gaze rămase pe ţeavă. În urma exploziei, doi bărbaţi de 48, respectiv 36 de ani, au suferit arsuri la nivelul feţei şi al mâinilor.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, care le-a oferit răniților primul ajutor, după care muncitorii au fost transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, scrie presa locală.

"Cei doi răniţi (...) sunt angajaţi la E-On ca muncitori remedieri defecte. Practic, ei blindau o ţeavă dezafectată de gaz, sudau nişte capace de tablă la vechea magistrală de gaz. S-a produs o flamă de la sudura electrică. E posibil – nu e sigur, încă se cercetează – să fi rămas nişte reziduuri de gaz pe care ei nu le-au identificat", a declarat Ecaterina Isac, inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.

"Bărbatul de 48 de ani e în stare mai gravă: are arsuri de gradul I şi II pe palme şi pe faţă. Cel de 36 de ani are arsuri de gradul I la nivelul feţei. (...) Aşteptăm de la E-On comunicarea pe care trebuiau să o facă de îndată şi nu au făcut-o şi… vedem de ce au rămas reziduurile şi de ce nu le-au detectat", a mai precizat aceasta.

Potrivit presei locale, cei doi muncitori au fost internați la secția de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Județean Clinic de Urgență Arad, starea lor fiind stabilă.

"Unul dintre ei a suferit arsuri la nivelul feței, iar cel de-al doilea arsuri tot la nivelul feței dar și mâinilor bilateral. Nu sunt cazuri grave deoarece nu au fost internați pe secția de Terapie Intensivă. Ei vor rămâne momentan sub supravegherea medicilor", a explicat dr. Monica Puticiu, medic șef UPU-SMURD Arad.