MENIU

Doi dintre răniţii în explozia din Medgidia au murit

Doi dintre răniţii aduşi la Spitalul de Arşi din Bucureşti după explozia din 4 martie de la Medgidia au încetat din viaţă, au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

"Primul care a decedat a fost bărbatul care avea arsuri pe 98% din suprafaţa corpului, iar apoi, mai precis ieri (marţi), a murit şi una dintre cele două femei aduse la Spitalul de Arşi, respectiv cea mai în vârstă", au mai spus sursele citate.
O altă femeie rănită în explozie este internată, în continuare, la Spitalul de Arşi.

Tot în Bucureşti, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", a fost adus, în stare gravă, şi un copil rănit în aceeaşi explozie.
"Starea lui este în continuare gravă, dar stabilă. Se află la terapie intensivă", spun medicii.

Douăsprezece persoane au fost rănite în explozia care a avut loc, la 4 martie, într-un apartament de la etajul al doilea al unui bloc de locuinţe cu patru niveluri, situat pe bulevardul Independenţei din Medgidia, deflagraţia fiind urmată de un incendiu.

În afara celor patru victime aduse în Capitală, celelalte persoane rănite, majoritatea fiind intoxicate cu fum, au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul din Medgidia şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Pompierii constănţeni au reuşit să stingă incendiul care a urmat exploziei după o intervenţie care a durat aproximativ două ore.

Primarul din Medgidia, Marian Iordache, declara după producerea exploziei, pentru corespondentul MEDIAFAX, că aproximativ 20 de apartamente aflate pe scara blocului unde a avut loc explozia au fost avariate.

După producerea deflagraţiei, alimentarea cu gaz pe scara blocului respectiv a fost oprită.

Locatarii blocului afectat de explozie s-au întors, vinerea trecută, în apartamentele lor, după ce acestea au fost racordate din nou la apă şi energie electrică, însă nu şi la gaz, Primăria alocând aproximativ 50.000 de lei pentru ca oamenii să aibă uși și ferestre noi la locuințe

Pompierii nu au stabilit cu exactitate cauzele deflagraţiei, dar principala ipoteză este că a fost vorba despre o acumulare de gaze de la o butelie. Deși blocul este alimentat cu gaze, apartamentul în care s-a produs explozie nu este racordat la rețeaua de gaze, proprietarii folosind în continuare butelii.

Mai multe articole despre:
pompieri explozie medici răniţi au murit