MENIU

DESCOPERIRE NEAŞTEPTATĂ la o farmacie din Constanţa: un RATON pufos, confundat cu o pisică

Ratonul Monte Cristo, musafir neaşteptat la o farmacie din Constanţa

Musafir neobişnuit în curtea unui depozit de medicamente din Constanţa. Proprietarii s-au trezit la fereastră cu... un raton pufos. Nimeni nu ştie cum a ajuns simpaticul mamifer acolo. Vecinii spun că de mai bine de trei zile se ascundea după aparatul de aer condiţiont, dar l-au confundat cu o pisică. Ratonul a ajuns acum la Complexul Muzeal de Ştiinte ale Naturii din Constanţa.

Simpaticul raton a poposit în curtea depozitului de medicamente din Constanţa în urmă cu trei zile. Mamiferul s-a ascuns după un aparat de aer condiţionat.

Proprietarul depozitului îşi aminteşte: "Vecinii mi-au zis ca e o pisica blocata. Azi dimineata am vazut, nu era o pisica, era un raton. Era intre aerul conditionat si perete si se vad diferite semne. M-am apropiat si scotea niste zgomote curioase si am zis sa se ocupe cei mai abilitati."

Bărbatul i-a anunţat pe reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinte ale Naturii din Constanţa. Aceştia au reuşit cu greu să prindă ratonul, pentru că era foarte speriat.

"Este un animal extrem de inteligent, cel mai inteligent dintre animalele cu păr. Este adaptabil, este capabil sa ţină minte de doi-trei ani în urmă activitati sau situatii in care trebuie sa se descurce. Din punct de vedere genetic este rudă cu ursul şi nu cu caninele."

La Complexul muzeal din Constnaţa, ratonul a primit chiar şi un nume: Monte Cristo. După ce va sta câteva zile în carantină, el va fi mutat alături de alţi patru ratoni care se află în complex.

Adrian Balba, director Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanţa: "Noi il primim aici cu drag, incercam sa-l adaptam impreuna cu ceilalti. Va sta doua –trei saptamani aici in carantina, sa-l vaccinam, sa fie totul in regula si sa speram ca facem o familie marita cu cei pe care ii avem."

Specialiştii spun că cel mai probabil ratonul a ajuns accidental în Constanţa, la bordul unei nave care a venit din America.