MENIU

Cine plăteşte pentru moartea bătrânei de la Braşov

Ancheta se complică la Braşov, în cazul bătrânei care a murit de frig imediat după externare. Medicul titular de gardă a lăsat o fostă rezidentă să îi ţină locul fără ca înlocuitoarea să aibă vreun contract cu unitatea braşoveană. Ministerul Sănătăţii a anunţat că va trimite Corpul de control la Spitalul Tractorul.

Nepoata bătrânei a devenit personna non grata la spitalul din Braşov.

Femeia a încercat în zadar să stea de vorbă cu ultimele persoane care i-au văzut bunica în viaţă. Între timp, ies la iveală detalii halucinante în acest caz. Eva Ionel, medicul de gardă, spune că s-a simţit rău. În loc să facă schimb de tură cu un coleg, ea a rugat o fostă rezidentă care lucrează de fapt la spitalul din Sfântu Gheorghe să-i ţină locul.

Oamenii impresionaţi de acest caz s-au dus să aprindă lumânări în memoria bătrânei la poarta Spitalului Tractorul. Printre ei, şi o femeie care a văzut-o pe bătrână în ultima ei zi de viaţă.

Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean Braşov va discuta joi cu medicul care ar fi trebuit să fie de gardă. Potrivit ART. 31, alineatul 1, din Regulamentului privind efectuarea gărzilor în unităţile publice, în echipa de gardă a unei unităţi sanitare pot fi incluşi şi medici din afara unităţii, dar care sunt confirmaţi prin ordin al ministrului Sănătăţii în specialitatea stabilită pentru linia de gardă.

Totodată, potrivit articolului 44, alineatul 2, schimbarea programului de gardă se poate face, dar în situaţii cu totul deosebite cu avizul medicului şef de secţie sau de laborator şi cu aprobarea conducerii unităţii sanitare.

Mai multe articole despre:
Braşov video gorj bătrână a murit