MENIU

Caz şocant în România. Copiii şi-au înregistrat tatăl care îi bătea şi îi abuza psihic

George Halmaga, de 40 de ani, tatăl reclamat de proprii copii, este cercetat de politisti sub aspectul săvârsirii infractiunii de rele tratamente aplicate minorului 

Caz socant în comuna Iana, unde două surori de 14, respectiv 15 ani, si frătiorul lor de numai 5 ani, au trecut prin momente cumplite dupã ce mama lor a plecat la muncă în Italia, chiar de Paste, scrie Vremea Nouă.

Adolescentele au avut prezenta de spirit să-l înregistreze video pe tatăl bătăus si au folosit probele adunate pentru a-l reclama la Protectia Copilului Vaslui. George Halmaga, de 40 de ani, tatăl reclamat de proprii copii, este cercetat de politisti sub aspectul săvârsirii infractiunii de rele tratamente aplicate minorului si astăzi se află în fata procurorilor unde va da socoteală pentru fapta sa. Filmul făcut de fete a îngrozit politistii si pe procurori.

Trei copii cu vârste între cinci si 15 ani, un băiat (5 ani) si două fete de 14 si 15 ani, s-au prezentat singuri la Centrul de Primire în Regim de Urgentă a Copiilor Abuzati, Neglijati si Exploatati (CPRU-CANE), apartinând DGASPC Vaslui, reclamând cã sunt bătuti si abuzati psihic de tatãl lor, George Halmaga, de 40 de ani.

Copiii au prezentat un film fãcut cu telefonul uneia dintre fete, în care se poate vedea cât de beat este tatăl si ce bătaie aplicã fetelor, precum si amenintări cu moartea, iar în final le alungă de acasă. Mama celor trei copii munceste de un an în Italia si înainte de sărbătorile pascale a venit acasă pentru a-si vedea copiii. A folosit prilejul pentru a înainta actiune de divort împotriva sotului si chiar în a doua zi de Paste a plecat din nou în Italia. Sotul acesteia, rãnit în amorul propriu, si-a revãrsat furia asupra copiilor.

Chiar în ziua de Sfântul Gheorghe le-a aplicat celor trei minori o corectie „părintească”, mai bine zis o bătaie cruntă ce a fost filmată cu un telefon mobil. Când au venit în centru, solicitând ajutorul, fetele au depus filmul la Protectia Copilului, specialistii de acolo lând măsura ca în aceeasi zi să fie institutionalizati la Centrul de Pirmire în Regim de Urgentã a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat (CPRU-CANE) Bârlad.

Citeşte mai mult şi vezi imaginile pe vrn.ro

Mai multe articole despre:
Vaslui copii bătaie tată abuz protecţia copilului