MENIU

Cadre militare ale ISU, detaşate în teren în zonele cu risc de inundaţii din Prahova şi Ialomiţa

<p>Cadre militare ale ISU, detaşate &icirc;n teren &icirc;n zonele cu risc de inundaţii din Prahova şi Ialomiţa</p>

Zeci de ofiţeri şi subofiţeri de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi Ialomiţa se află, duminică, pe teren, în zonele cu risc de inundaţii, ridicând preventiv diguri şi sprijinind autorităţile locale, cele două judeţe fiind sub avertizarea de cod roşu de inundaţii.

Două autospeciale de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova cu 15 subofiţeri, se află, duminică, pe teren, fiind la dispoziţia autorităţilor locale din comuna Râfov, în condiţiile în care în această zonă există riscul ca mii de gospodării să fie inundate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unei informări a ISU Prahova, dacă apele râului Teleajen continuă să se umfle, peste 5.250 de gospodării ar putea fi inundate în localităţile Gherghiţa, Drăgăneşti, Olari şi Râfov, numărul total al persoanelor afectate de inundaţii putând ajunge la peste 14.400.

Cadrele militare ale ISU Prahova se află în zonă de câteva ore şi au intervenit pentru scoaterea apei din trei gospodării inundate, ajutându-i pe localnici să ridice diguri din saci de nisip la intrarea în locuinţe, pentru a evita inundarea caselor.

Zona localităţilor Râfov şi Gherghiţa a fost inundată şi în urmă cu câţiva ani, când, din cauza precipitaţiilor abundente, apele râului Teleajen s-au revărsat.

Şi în judeţul Ialomiţa un număr de 25 de cadre militare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa au acţionat, duminică, în sprijinul autorităţilor locale din comuna Adâncata, acolo unde există riscul ca apele râului Prahova să iasă din albie.

Militarii ISU Ialomiţa au lucrat pentru supraînălţarea unui dig cu două rânduri de saci de nisip pe o lungime de doi kilometri. Până la ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Ialomiţa nu au fost semnalate cazuri de inundaţii.

Mai multe articole despre:
inundaţii ISU râuri intervenţii