Tratamente naturiste pentru tuse
Răcelile sau infecțiile acute ale căilor respratorii provoacă, de cele mai multe ori, tusea. Dacă nu este tratată la timp, tusea poate provoca probleme mult mai grave. În acest articol găsiți cele mai eficiente tratamente naturiste pentru tuse.
Tusea poate fi umedă, cu expectorație, seacă, fără expectorație, sau mixtă.
Tratamente naturiste pentru tuse umedă
Tusea umedă este un mecanism care ajută la expectorarea factorilor iritativi prin secreția de mucus. Este provocată de bolile inflamatorii, precum sinuzitele, astmul sau chiar și insuficiența cardiacă.
Tusea umedă are nevoie de expectorante, precum guaiafenzină, bormhexin sau ambroxol. Printre tratamentele naturiste rcomandate se numără extractul de ciuboțica-cucului, care conține factori fludificatori precum carbocisteina.
Exctractul de ideră sau tei ajută la calmarea tusei, în timp ce pentru decongestionarea mucozei se recomandă extracturile de pin, pătlagină, brad, sau lemn-dulce.
Tratamente naturiste pentru tuse seacă
Tusea seacă este iritantă și fără mucozitați. Ea trebuie calmată, nu inhibată. Este întâlnită la cei care au carențe de fier, sau afecțiuni cardiace sau ORL. De asemenea, bolnavii de tuberculoză sau cei care suferă de alergii sunt predispuși la tusea seacă.
Siropul de cimbrișor, dar și cele de ridichie neagră cu miere sau ceaiul de scai vânăt sunt excelente remedii naturiste pentru calmarea tusei seci.
..............
Luna marilor reduceri la televizoare, la eMAG. Oferta completă, la acest link.
..............
Pentru dezinfectare, specialiștii recomandă salvia, dar și albastrul de metilen sau clohexidina.
De asemenea, spray-urile pe bază de propolis sau efect antiinflamator, acționând împotriva bacteriilor și a fungilor. Extractul de carpen și cel de coacăz negru sunt folosite în același scop.
Pentru inhibarea dezvoltării micorbiene sunt recomandate picături nazale uleioase, cum ar fi cele care conțin vitaminele A și E, din brad sau pin, dar și extractul de pelargonium oral.
Dacă tusea persistă, vizitați medicul.
Doctorul trebuie contactat atunci când tusea e însoțită de febră sau este cu sânge. De asemenea, dificultățile resporatorii trebuie tratate dacă durează mai mult de două săptămâni.
Pierderile de greutate și vârsta, fie prea fragedă, fie prea înaintată, sunt alți doi factori care ar trebui să îi îndrepte pe cei suferinzi de tuse să meargă la medic.