MENIU

Ţi-a apărut aşa ceva pe talpă? Iată cum poţi scăpa de ele fără să provoci o infecţie

Călușul plantar reprezintă o zonă de îngroșare a pielii care devine dură și se poate crăpa. Apare în orice loc la nivelul pielii, ca urmare a unor forțe de frecare de intensitate medie, ce acționează repetitiv și pe o perioadă lungă de timp. 

Este mult mai ușor să prevenim apariția calusului decât să îl tratam. Călușul poate să dispară atunci când forțele de presiune/frecare sunt îndepărtate sau minimalizate. Trebuie să purtăm o încălţăminte comodă, potrivită mărimii și formei piciorului. Medicul vă poate sfătui să purtaţi încălțăminte terapeutică sau inserții.

Dacă nu este îndepărtat călușul se îngroașă, se crapă și se poate transforma în cele din urmă într-o ulcerație, ce se poate infecta. Nu încercați niciodată să va tăiați singuri bătăturile sau călușul format. De asemenea, nu încercați să îndepărtați călușul sau bătăturile cu substanțe chimice, deoarece aceste substanțe vă pot provoca arsuri. Întrebați medicul dumneavoastră în legătură cu tratamentul calusului și al bătăturilor.

Folosirea unei pietre ponce, în fiecare zi, după ce v-ați spălat pe picioare, vă poate ajuta să preveniți dezvoltarea calusului. Dați cu o loțiune hidratantă imediat după ce ați folosit piatră ponce. Persoanele cu circulație sangvină periferică deficitară, trebuie să își examineze zilnic picioarele.

Sursă: sanatatea.ro

Mai multe articole despre:
remediu bătături calus plantar